Bublinová drina

EDMONTON (SZĽH) – Od nedeľňajšieho neskorého príletu v povinnej izolácii. Bez výnimky, bez ľadu, bez záťažových tréningov. Také sú nariadenia organizátorov juniorského šampionátu v kanadskom Edmontone v kooperácii s Medzinárodnou hokejovou federáciou. Slovenskému národnému tímu do 20 rokov sa karanténa pomaly blíži do finále. Ako sa hokejisti počas nej udržiavali vo forme?

O program sa im okrem mentálneho trénera Daga Paloviča prostredníctvom online sedení stará aj kondičný kouč Matúš Dzian. Reprezentantom dvakrát denne predcvičuje prostredníctvom komunikačného nástroja Zoom. Okrem spoločného tréningu im zostavil sériu videí s mnohými ďalšími cvikmi, ktoré im pomôžu nestratiť za päť dní bez tréningu na ľade v posilňovni natrénovanú kondíciu.

„Keďže sme dopredu vedeli, aká situácia nás čaká po prílete do Edmontonu, pripravili sme sa na ňu. Tréningové jednotky sú dostatočné na to, aby sme chlapcov udržali na úrovni, ktorú majú. Príprava je zložená z dvoch tréningových jednotiek – dopoludňajšej a popoludňajšej. Prvá fáza je pred obedom, keď sú chlapci vyspatí a najedení. Jej súčasťou sú cviky zamerané na mobilitu a stabilitu tela v trvaní štyridsať minút. Druhá fáza je o tretej popoludní a zahŕňa kondičnú zložku tréningu. Využili sme formu tabaty. Máme určitý interval zaťaženia, ktorý striedame s oddychom. Dvadsať sekúnd zaťaženie, desať voľno. Osem cvičení. Takouto kombináciou dokážeme zabezpečiť, že chlapci nestratia z kondície, ktorú naberali dva týždne vo Zvolene,“ povedal kondičný tréner Matúš Dzian.   

Ako vyzerá bublinová kondičná príprava v hoteli a čo na ňu hovoria juniorskí reprezentanti Michal Mrázik a Jakub Kolenič? Dozviete sa v našom videu so zostrihmi tréningov cez Zooom: