Autor zlatého gólu Halama: Odkladal som si ho na dôležitý moment

Finále TIPOS Slovenskej hokejovej ligy prinieslo skvelú hokejovú zápletku. Mimoriadne vyrovnanú sériu napokon zvládol lepšie suverén základnej časti zo Žiliny. Obaja aktéri však predviedli famózne výkony. Šesť finálových zápasov prinieslo množstvo zvratov, emócií, súbojov na ľade, ale aj v hľadisku.

Desať vzájomných zápasov Žiliny a Martina v tejto sezóne skončilo jednogólovým rozdielom. To hovorí o nesmiernej vyrovnanosti, ktorú ešte viac umocňovalo derby o Strečno. Aj posledný, šiesty finálový duel dospel do predĺženia.

„Povedali sme, že už sa to nemôže stať a zase sa to stalo. Tie zápasy boli fakt vyrovnané, Martin hral dobre, takže to asi takto malo skončiť, že všetky zápasy boli vyrovnané a často aj remízové. Keď sme chceli získať titul, museli sme naozaj zabrať, siahnuť na dno svojich síl,“ rozhovoril sa autor zlatého gólu zo 61. minúty šiesteho finále Marco Halama.

Dvadsaťšesťročný center prvého žilinského útoku gólovo mlčal v celom semifinále aj finále. „Stále som si hovoril, že gól si asi odkladám na dôležitejší moment, takže asi to bolo teraz. Super, že to tam padlo a nemuseli sme hrať siedmy zápas. Niečo sme si predtým nakreslili, čo budeme hrať, samozrejme, sme to hrali úplne inak. Ale čakal som pred bránou a puk sa odrazil ku mne,“ opisuje Halama.

Víťaz TIPOS SHL - Vlci Žilina

Víťaz TIPOS SHL 2021/2022 - Vlci Žilina. Zdroj: Daniel Stehlík

Žilinskí „vlci“ boli v treťom dueli len 18 sekúnd od toho, aby vo finálovej sérii prehrávali už 0:3 na zápasy. Aj v samostatných nájazdoch ušli hrobárovi z lopaty a prvý finálový triumf zaknihovali v 12. sérii nájazdov. Rovnako, po samostatných nájazdoch, zvládli aj štvrtý zápas.

„Sú to výborné emócie, bolo to strašne napínavé, všetky zápasy o jeden gól, veľakrát sme či už my, alebo oni, vyrovnali v tretej tretine. Rozhodovali veľké detaily. Ale sme veľmi šťastní, že sme to otočili. Keď sme po štvrtom zápase vyrovnali na 2:2, mužstvo si už začalo veriť, že to už zvládneme,“ tvrdil po zisku titulu žilinská brankárska jednotka Stanislav Škorvánek.

Tak ako predvádzali hokejisti úchvatné divadlo na ľade, nedali sa zahanbiť ani fanúšikovia v hľadisku. Síce zbytočné vulgarizmy a „nešportové správanie sa“ si mohli sem-tam odpustiť, atmosféru vytvorili pod Dubňom aj v metropole Turca elektrizujúcu.

„Boli to nervy a ľudia tomu pridali. Keď dal Martin doma gól a vyrovnal, tak tu šiel spadnúť štadión. Bolo to náročné pre mňa aj pre chalanov, ale bolo to fantastické, určite lepšie ako hrať pred prázdnym štadiónom. Bolo to derby, obidva tímy mali fanúšikov doma aj vonku, súperili na tribúnach ako my na ľade, návštevy boli výborné, musíme byť všetci spokojní,“ tešil sa 26-ročný Škorvánek.

Oslavy v šatni po zápase

Tréner Stanislav Škorvánek si v šatni užil poriadnu „sprchu“Zdroj: Daniel Stehlík

Víťaza TIPOS Slovenskej hokejovej ligy čaká už od nedele baráž s posledným extraligistom. „Áno, oslavovali sme len večer po zápase, v šatni sme si zakričali, tréner dostal takú menšiu sprchu, takže sme si to užili. Ale vo štvrtok sme už zregenerovali a museli sme nabehnúť naspäť do režimu, lebo v nedeľu už začíname baráž, takže sa musíme pripraviť. Verím, že po nej si to užijeme ešte viac,“ prezradil ochranca žilinskej svätyne.

„Vlci“ v baráži vyzvú Liptovský Mikuláš a sériu hranú na štyri víťazné zápasy začnú na domácom ľade. „Vôbec si neviem predstaviť, ako tie zápasy budú vyzerať. Samozrejme, boli sme tu kvôli tomu, aby sme sa tam dostali. Teraz sa nám to podarilo a uvidíme, ako to všetko vypáli v prvom zápase. Tešíme sa na to, pretože hráme ako jeden tím, a to je super,“ dodal na záver útočník Marco Halama.