Humenčania sa v súbojoch s extraligistami nestratili, Michalovce sa tešia na hokejový sviatok

Humenné a Michalovce delí necelých tridsať kilometrov a súboje hokejistov z miest ležiacich na Laborci boli vždy spojené s dávkou prestíže a zdravej rivality. Vzájomný prípravný duel Zemplínčanov potvrdil, že v tomto prípade nehrá rolu ani ligová príslušnosť.

Prvoligista z Humenného vybehol na extraligového súpera bez rešpektu a už v siedmej minúte viedol o dva góly. Favorit však potom ukázal, že so svojim menom hazardovať nemieni a hoci to nebolo jednoduché – skóre postupne otočil.

 „Mali sme skvelý vstup a strelili sme dva rýchle góly,“ rozhovoril sa po tesnej prehre 2:3 autor gólu a asistencie HC 19 Dominik Borov. „Michalovce sú však silný súper a dokázali to otočiť. V závere nám už chýbali sily pre obrat. Extraliga je jednoducho o level vyššie. Bola to však dobrá skúsenosť a z pohľadu prípravy na novú sezónu nám to môže iba pomôcť.“

Pre 23-ročného útočníka išlo o špecifický zápas. Rodák z Humenného prešiel mládežníckou štruktúrou Michaloviec a v drese Dukly okúsil aj atmosféru extraligy. „Sezónu som mal pôvodne začať v Dukle, ale bohužiaľ to nevyšlo. Spolupráca medzi Michalovcami a Humenným je však tradične dobrá a viem, že budem na očiach. Mojim cieľom je teda podávať v SHL také výkony, ktoré by mi priniesli pozornosť a umožnili sa posunúť do extraligy.“

Humenčania odohrali v príprave tri stretnutia s extraligistami, keď postupne vyzvali na súboj Košice, Prešov a Michalovce.

„Odohrali sme vyrovnané partie, ale bohužiaľ tomu chýba víťazstvo. To by pomohlo sebavedomiu. Máme však dobrý tím a teší ma, že aj proti extraligistom sme mali miestami navrch. To je z pohľadu sezóny dobrý signál,“ zamyslel sa Borov. Hovoriť o cieľoch pre novú sezónu SHL je podľa neho predčasné. „Určite však chceme byť vyššie ako vlani. Naposledy sme skončili vo štvrťfinále, teraz by sme sa radi dostali medzi najlepšie kvarteto, alebo až do finále.“

O víťazný obrat „líšok“ sa postarali Josh Winquist, Matúš Paločko a Samuel Chalupa. Ten zaznamenal víťazný gól dokonca v oslabení.

„Dostal som sa k puku a tak mi neostávalo nič iné, len nabrať smer bránka a zakončiť. Musím však priznať, že súper nás zaskočil. Možno sme neboli v úvode dostatočne sústredení, ale potom sme zapli a som rád, že sme vyhrali. Nebolo by totiž príjemné prehrať s prvoligistom a pokaziť si dobrý dojem z prípravy,“ odfúkol si Chalupa.

Extraligista zo Zemplína uspel v príprave v šiestich zo siedmich duelov. Jedinou výnimkou bol výbuch v podobe debaklu 1:7 v poľskom Jastrzebí.

„Mali sme peknú sériu výhier, vybuchli sme v Poľsku. Stále je čo zlepšovať, ale základ je určite dobrý. V porovnaní s predošlou sezónou hráme atraktívnejší hokej a divákom sa to musí páčiť. Nemôžeme sa však sústrediť iba na bezhlavú ofenzívu. Ak chceme byť úspešní, musíme aj poctivo brániť,“ upozornil Chalupa, ktorý je jediným hráčom tímu, ktorý vybojoval pre Duklu extraligu. Aj preto sa už nevie dočkať nedeľňajšieho exhibičného zápasu, v ktorom sa stretne stará zlatá partia s českým Olympom Praha. V jeho drese nastúpia viacerí majstri sveta i olympijskí víťazi. „Bude to pekný hokejový sviatok. Z nášho zlatého tímu sme v súčasnom mužstve v podstate dvaja, ale je pravdou, že Marek Mašlonka je už manažér. Teším sa teda na stretnutie so starou partiou. Bola to vtedy krásna sezóna. Od úvodu sme víťazili a napokon sme dosiahli historický úspech. Sú to veľmi pekné spomienky a už teraz sa teším na chlapcov.“

Prípravný zápas

HC 19 Humenné - HK Dukla Ingema Michalovce 2:3 (2:1, 0:1, 0:1)
Góly: 5. Borov, 7. J. Marcinko - 13. Winquist, 31. Paločko, 45. Chalupa