Projekt SR 18: Mladíci dlho siahali na body, Skalica rozhodla v závere

POPRAD (SZĽH) – Tím projektu centralizovanej prípravy slovenskej hokejovej reprezentácie do 18 rokov odohral vo štvrtok popoludní druhý zápas v aktuálnej sezóne TIPOS SHL. Na ľade v areáli Strednej športovej školy v Poprade podľahol hráčom HK Skalica 3:7. Zverencov Tibora Tartaľa čaká ďalšia súťažná previerka už zajtra. V piatok o 12.00 h nastúpia v Extralige juniorov proti Dukle Trenčín. 

Záhoráci otvorili skóre v závere 12. minúty. Z dorážky rozvlnil sieť Lukáš Kuba, ale slovenskí reprezentanti odpovedali dvoma presnými zásahmi v presilovkách. Na konci prvej tretiny vyrovnal v početnej výhode Patrik Masnica a v úvode prostredného dejstva skóroval aj Ondrej Maruna. Hokejisti v dresoch JOJ Šport Slovensko 18 si však udržali tesné vedenie iba necelé dve minúty. Pohotovou strelou z pravého kruhu vyrovnal na 2:2 skúsený Juraj Jurík. 

Góly pribúdali aj v druhej polovici zápasu. V 34. minúte skóroval Skaličan Michal Búlik, ktorý prekonal Samuela Urbana prekvapivým zakončením spoza bránky. Osemnástka však do prestávky vyrovnala. Individuálnu akciu zakončil presnou strelou Milan Pišoja. Mladíci mali v tretej tretine viacero šancí na strelenie štvrtého gólu, vrátane trestného strieľania či dlhej presilovky piatich proti trom. Napriek veľkej snahe a útočnej aktivite domácich sa strelecky presadili iba Skaličania. Dvakrát skóroval Richard Nemec, po jedom presnom zásahu pridali Ondrej Janík s Michalom Búlikom. 

Hlas po zápase:

Tibor Tartaľ, tréner SR "18": "Sme radi, že sme splnili cieľ a boli sme konkurencieschopní v konfrontácii s kvalitným tímom Skalice, ktorý sa prezentoval dobrým korčuliarskym prejavom a jeho hráči majú veľké množstvo extraligových skúseností. Dlho sme držali krok so súperom. Škoda záverečných šiestich minút. Stratili sme koncentráciu, inkasovali sme viacero gólov a nedokázali sme reagovať na sériu presných zásahov súpera. Mrzia nás takisto nevyužité šance v tretej tretine za stavu 3:3 alebo 3:4. Nevadí, stále sme v procese a máme na čom stavať. Potešila nás vysoká kvalita našej streľby, vyprodukovali sme 27 striel, z ktorých padli tri góly. Ukázali sme túžbu, emócie a chuť zvíťaziť. Zajtra nás čaká náročný zápas v juniorskej extralige. Budeme chcieť dominovať a zvíťaziť."

TIPOS SHL

JOJ Šport Slovensko 18 – HK Skalica 3:7 (1:1, 2:2, 0:4)
Góly:
20. Masnica (S. Gron ml., Královič), 26. Maruna (Jedliček, S. Gron ml.), 36. Pišoja (S. Urban) – 12. Kuba (Včelka), 27. J. Jurík (Obdržálek), 34. Búlik, 47. Janík, 55. R. Nemec (J. Jurík), 57. R. Nemec (J. Jurík, Obdržálek), 57. Búlik (Janík, Janáč).
Vylúčení: 7:6 na 2 min, presilovky: 2:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Smrek, Tornay – Beniač, Wolf, 60 divákov.

Zostava JOJ Šport Slovensko 18: S. Urban – Královič, Pišoja, Beluško, Kupec, Petras, Ďurina, Šlank, Sakmár – Feranec, T. Pobežal, T. Varga – Maruna, Párička, Rohaľ – Liščinský, S. Gron ml., Jedliček – Masnicka, M. Liška. 


Prehľad zápasu

3
Góly Góly
7
27 (11,11 %)
Strely na bránu Strely na bránu
57 (12,28 %)
50 (87,72 %)
Zákroky Zákroky
24 (88,89 %)
2/5 (40,00 %)
Presilové hry Presilové hry
1/7 (14,29 %)
6/7 (85,71 %)
Oslabenia Oslabenia
3/5 (60,00 %)
0/0 (0,00 %)
Vhadzovania Vhadzovania
0/0 (0,00 %)
Kompletný prehľad zápasu