Ženská reprezentácie prehrala v exhibičnom zápase s Čínou 1:2

VRANOV NAD TOPĽOU (SZĽH) – Slovenská ženská hokejová reprezentácia si z Turnaja 6 krajín, ktorý sa od stredy hrá v Michalovciach, „odskočila“ do blízkeho Vranova nad Topľou. Pred vyše 200 divákmi odohrali zverenkyne trénera Mateja Ševčíka exhibičný duel proti výberu Číny, ktorý prehrali 1:2. V stretnutí, ktorého výsledok sa nezapočítava do tabuľky michalovského podujatia sa Slovenky ujali vedenia už v šiestej minúte, keď sa gólovo presadila Diana Vargová. Národný tím, v pozmenenej zostave v porovnaní s duelmi proti Francúzsku a Nórsku, sa nechal Číňankami zaskočiť v druhej tretine – inkasoval dvakrát z hokejok Liuovej a Wenovej. V záverečnej časti hry sa napriek výraznej streleckej prevahe už Slovenkám nepodarilo vrátiť do zápasu.

Ženská reprezentáciu ešte v sobotu čaká záverečný zápas na Turnaji 6 krajín, v ktorom sa zajtra v stretnutí o 3. miesto postaví proti druhému tímu B skupiny.

 

Matej Ševčík – tréner reprezentácie Slovenska žien:

"Zápas bol charakterizovaný tím, že sa hral na menšom priestore. My sme urobili nejaké zmeny v zostave, ale to nemôže byť výhovorka. Neprispôsobili sme sa podmienkam, ktoré boli vo Vranova – podarilo sa nám to až v tretej tretine. Ale to už bol súper v takej emócii, že sa mu podarilo výsledok uchrániť vo svoj prospech. Mali sme viacej strie, mali sme viacej z hry. Ale naša efektivita a bojovnosť neboli na takej úrovni ako by to malo byť v reprezentačnom drese. V sobotňajšom zápase o 3. miesto na turnaji sa pravdepodobne vrátime k osvedčenej zostave. My potrebujeme vyhrávať a to je našim cieľom aj v poslednom zápase turnaja v Michalovciach."

 

Exhibičný zápas žien, Vranov nad Topľou

SLOVENSKO – Čína 1:2 (1:0, 0:2, 0:0)

Gól SR: 6. Vargová (Dzurinová)

Vylúčení: 1:4, presilovky 1:0, oslabenia: 0:0, strely 26:11

Rozhodcovia: Jakub Pavlotty – Róbert Varga, Ladislav Babjak.

 

Zostava SR ženy: Zimková – Drábeková, Košecká, Kučerková, Šulíková, Vargová, Ištocyová L. – Hlinková, Čupková, Nemčeková, Halušková, Kúbeková, Maskaľová, Korenková, Trebulová, Sádecká, Suráková, Hajniková, Dzurinová.


Ďalšie články