Ženská reprezentácia SR 18 zdolala Francúzsko

ŽenyIlustračné foto

BREZNO (SZĽH) - Slovenské reprezentantky do 18 rokov vyhrali v Brezne prvý z troch prípravných duelov proti Francúzkam 2:0. Góly dosiahli Tatiana Korenková a Lucia Záborská. Oba slovenské góly padli v presilovkách a naše hráčky sa presadili až v druhej polovici zápasu.

Prvá tretina pritom patrila mladým Francúzkam, ktoré prestrieľali slovenský výber v pomere 19:11. Náš tím však podržala brankárka Oľga Jablonovská, ktorá si v prvej tretine a neskôr aj v zápase udržala čisté konto. Aj vďaka tomu naše hráčky od druhej tretiny prebrali iniciatívu a mali už zápas pevne v rukách. V druhej časti bol pomer striel 15:6 a Tatiana Korenková v 34. minúte otvorila skóre. V tretej tretine bol dokonca strelecký pomer ešte jednoznačnejší 18:8, a hráčky pridali druhý gól z hokejky Záborskej.

Ján Valúch - tréner tímu SR ženy "18": "Hráčky odohrali veľmi dobrý zápas. V prvej tretine sa to pre nás síce nevyvíjalo dobre, no brankárka Jablonovská kryla všetky strely súperiek a najmä vďaka nej sme do druhej časti pokračovali za bezgólového stavu. V ďalšom priebehu však naše hráčky predviedli veľmi dobrý výkon. Sme spokojní s výsledkom i s herným prejavom. Verím, že sa nám to podarí preniesť aj do ďalších dvoch zápasov, ktoré nás cez víkend čakajú."


Ďalšie články