Ženská „osemnástka“ podľahla domácim Taliankam

ASIAGO (SZĽH) – Ženská hokejová reprezentácia do osemnásť rokov na turnaji v Asiagu ťahala vo svojom prvom zápase za kraší koniec. Zverenkyne trénera Petra Kúdelku podľahli v zápase domácim Taliankam, ktorým na víťazstvo stačil jediný gól Mattivovej zo 48. minúty. Ženská „osemnástka“ sa po prehre 0:1 stretne v sobotu od 12.15 hod. v súboji dvoch zdolaných tímov z prvého dňa turnaja s Rakúšankami.

Hlas po zápase

Peter Kúdelka (hlavný tréner SR „18“ ženy): „Ťažko sa hovorí po takomto zápase, keďže všetky úlohy a pokyny, ktoré sme od hráčok očakávali, ostali v šatni. Pôsobili sme ako odovzdané družstvo, nenašiel sa nikto, kto by dvihol vlajku. Chýbala ochota korčuľovať, pobiť sa, korčuľovať, skrátka všetko, čo sa od reprezentácie očakáva. Nedokázali sme sa presadiť. Mužstvo Talianok, ktoré sa prezentovalo svedomitou hrou, húževnatosťou, nás zaslúžene dokázalo zdolať. Nie sme spokojní s absolútne žiadnou súčasťou hry. Zajtra sa chceme prezentovať diametrálne odlišným prístupom k zápasu.“

Taliansko „18“ – Slovensko „18“ 1:0 (0:0, 0:0, 1:0)
Góly: 48. Mattviová.

Vylúčenia 5:2 na 2 min., presilovky 0:0, oslabenia 0:0. Strely na bránu: 13:17 (2:7, 5:5, 6:5).

Zostava Slovenska: Rišianová – Vysokajová, Šandorová, Drienovská, L. Šulíková, Fortunová, A. Šulíková, Vannayová, Jašková – Lodňanová, Šimnová, Kúbeková, Sedláková, Dobošová, Rumanová, Halušková, Nemečeková, Maťašová, Ágoštonová, Hajniková, Matejková.