Ženská „osemnástka“ nestačila na Švajčiarsko

ASIAGO (SZĽH) – Výber dievčat do 18 rokov sa s Turnajom štyroch krajín v talianskom Asiagu rozlúčil prehrou proti Švajčiarsku. Zverenkyne Petra Kúdelku podali v poslednom zápase proti súperovi z top divízie majstrovstiev sveta kvalitný výkon, strelili päť gólov, no na víťazstvo to nestačilo a po prehre 5:7 musia ešte čakať na výsledok posledného zápasu turnaja, ktorý definitívne určí poradie na druhom až štvrtom mieste na turnaji, ktorý vyhrali Švajčiarky.

Hlas po zápase

Peter Kúdelka (hlavný tréner SR „18“ ženy): „Sme veľmi spokojní s dvomi tretinami. Pritom sme začali veľmi zle, boli sme ustráchaní a bez pohybu, doslova sme sa súperiek báli. Naša vysoká efektivita z ojedinelých protiútokov zapríčinila to, že zápas nebol z nášho pohľadu po prvej tretine stratený. Po veľmi ráznom dohovore v prvej prestávke ukázali hráčky vo zvyšku zápasu svoju lepšiu tvár, hrali húževnato, so srdcom, súperkám sa korčuliarsky vyrovnali, dostávali sme sa do šancí, hrali vyrovnaný hokej a v v tretej tretine sme dokonca súpera aj prestrieľali. S prvou tretinou sme síce nespokojní, ale tak, ako sme hrali dve tretiny, si predstavujeme našu hru. Pokiaľ ide o hodnotenie celého turnaja, tak sa v ňom v úvode preukázala neskúsenosť tímu, keď v tíme sme mali veľa nováčikov. Z tohto pohľadu je celkové umiestnenie sklamaním, ale na druhej strane v ťažkých momentoch proti Švajčiarsku družstvo ukázalo, že má dušu a mladé hráčky, ktoré prišli, potvrdili, že sú budúcnosťou ženského hokeja na Slovensku. Veľmi pozitívne hodnotíme niektoré nové hráčky, ktoré sa chopili svojej šance po tom, čo sa nám veľa hráčok pre zranenia ospravedlnilo. Tieto nové hráčky výrazným spôsobom prehovorili do skladby tímu pre náš vrchol sezóny a v niektorých prípadoch aj prevýšili niektoré reprezentačne ostrieľanejšie hráčky.“

Slovensko „18“ ženy – Švajčiarsko „18“ ženy 5:7 (3:5, 2:1, 0:1)
Góly: 5. Matejková (Sedláková, A. Šulíková), 16. Sedláková (Hajniková, Dobošová), 20. Rumanová (L. Šulíková, Matejková), 24. Hajniková (A. Šulíková, Dobošová), 40. Vysokajová (Halušková, Šimnová) – 4. Emmeneggerová (Bertaová, Hauserová), 8. Enzlerová (Bachmannová), 11. Enzlerová (Zimmermannová), 16. Schlegelová (Enzlerová, Zimmernmannová), 18. Enzlerová (Zimmermannová, Schlegelová), 29. Emmeneggerová (Pagnamentaová), 54. Zimmermannová (Vallariová, Enzlerová).

Vylúčenia 3:3 na 2 min., presilovky 0:0, oslabenia 0:0. Strely na bránu: 25:37 (7:16, 7:15, 11:6).

Zostava Slovenska: Rišianová – Vysokajová, Šandorová, Drienovská, L. Šulíková, Fortunová, A. Šulíková, Vannayová, Jašková – Lodňanová, Šimnová, Kúbeková, Sedláková, Dobošová, Rumanová, Halušková, Nemečeková, Maťašová, Ágoštonová, Hajniková, Matejková.

Priebežná tabuľka Turnaja štyroch krajín

  Tím Z V VP PP P Skóre B
1. Švajčiarsko 18 ženy 3 3 0 0 0 22:6 9
2. Taliansko 18 ženy 2 1 0 0 1 2:8 3
3. Slovensko 18 ženy 3 1 0 0 2 9:8 3
4. Rakúsko 18 ženy 2 0 0 0 2 0:11 0