Zahradník po parádnych nájazdových kúskoch: Na tréningoch ich neskúšam

NOVÉ ZÁMKY (SZĽH) - V dohrávke 2. kola Tipos extraligy medzi Novými Zámkami a Zvolenom gól z hry nepadol a rozuzlenie priniesli až samostatné nájazdy. V nich predviedol svoje technické zručnosti ešte len 21-ročný útočník Novozámčanov – Samuel Zahradník. A to dvoma parádnymi nájazdovými prevedeniami!

Pred poslednou sériou nájazdov prehrávali domáci 1:2 a osud zápasu mal v rukách práve 193 centimetrov vysoký pravák. Mladík tlak na svojich pleciach zvládol a dovolil si zakončenie, ktoré v našej najvyššej súťaži nevídame často. Gólom spoza nôh prekvapil švédskeho brankára Rahma. Vypätý moment si však v hlave útočník Nových Zámkov vôbec nepripúšťal a prejavil svoje zdravé sebavedomie. „Stres som určite nemal, pretože som veril, že dám gól,“ rozhovoril sa rodák z Dolného Kubína.

Zo strany Zahradníka to však nebolo všetko. V ôsmej sérii potvrdil, že mu honor muža zápasu právom patrí. Šancu od trénera Hrnčára premenil na efektnú kľučku, ktorou sa preslávil svojho času Peter Forsberg a zaskočení Zvolenčania už nedokázali reagovať. Ešte viac zaujalo, keď v rozhovore pre HockeySlovakia Zahradník poprel, že by si niečo podobné na tréningoch dovoľoval na vlastných brankárov. „Toto na tréningoch neskúšam, aby ani spoluhráči nevedeli, že čo urobím v daný moment,“ prekvapivo reagoval člen druhého útoku „býkov“. Predsa sa však nájdu takí, ktorí vedia, čo môžu od neho v nájazdovej lotérii očakávať. „Hráči, ktorí so mnou hrávali vlani, vedeli už vopred čo budem robiť, keď som si nakorčuľoval a myslím si, že aj tréner to tušil,“ pokračoval Zahradník.

Video, ktoré obletelo internet, malo obrovský úspech. Odchovanec Dolného Kubína už verí, že si podobne efektne, no najmä efektívne čoskoro trúfne na ďalšieho extraligového brankára. Svoj repertoár totiž podľa vlastných slov nevyčerpal. „Určite ešte mám niečo pripravené a uvidíme či to vyjde,“ povedal s úsmevom. Rovnakú realizáciu si Zahradník už v praxi vyskúšal na mládežníckej i seniorskej úrovni. V oboch prípadoch mal na sebe oblečený žilinský dres. „Vlani u mužov v derby proti Martinu mi vyšla kľučka jednou rukou a gól spoza nôh som strelil ešte v juniorke proti Košiciam,“ ozrejmil, že v strieľaní okulahodiacich gólov nie je žiadny nováčik.

Spokojnosťou žiariaci krídelník si váži aj svoju pozíciu v mužstve, ktorú zdá sa tandemu Hrnčár – Dubec, naplno spláca. „Som veľmi spokojný so svojou rolou. Čo viac si môže mladý hráč priať ako dostatok priestoru? Som rád, že mi tréner verí a dáva mi šance. Ja snažím iba využívať jeho dôveru,“ uzavrel náš rozhovor.