Turnaj Vlada Dzurillu: Osemnástka jasne zdolala Ukrajincov a obsadila druhé miesto

POPRAD (SZĽH) – Slovenské výbery ovládli Turnaj Vlada Dzurillu v Poprade. Devätnástka pod Tatrami dosiahla celkové prvenstvo a osemnástka vďaka víťzastvu v záverečnom dueli poskočila na konečnú druhú pozíciu. Zverenci trénera Martina Dendisa zdolali Ukrajincov presvedčivo 8:1 a tri získané body ich posunuli v tabuľke pred Nemcov aj dnešného súpera.

Slovenskí mladíci vstúpili do zápasu rýchlym gólom z hokejky Vrtiela, ale v prvej tretine nedokázali zvýšiť najtesnejší náskok. Naopak, na začiatku druhého dejstva inkasovali od Vystavkina. Potom však prišla štvorgólová desaťminútovka slovenského tímu, ktorá mala rozhodujúci vplyv na konečný výsledok. V presilovkách sa presadili Beluško s Nemcom a presné zásahy v hre piatich proti piatim pridali Svrček so Strakom. Ukrajinci vo zvyšku stretnutia nedokázali reagovať, a tak domáci reprezentanti v tretej tretine potvrdili víťazstvo ďalšími troma gólmi. Postupne skórovali Chrenko, Nemec a Straka.

Turnaj Vlada Dzurillu (Poprad)

Slovensko „18“ – Ukrajina "18" 8:1 (1:0, 4:1, 3:0)
Góly:
 2. Vrtiel (Tomík, Straka), 27. Beluško (Pobežal, Svrček), 31. A. Nemec (Svrček, Beluško), 34. Svrček (J. Chovan, Fabuš), 37. Straka (Tomík), 45. T. Chrenko ml. (Tomík, Kupec), 53. A. Nemec (Pobežal, T. Chrenko ml.), 54. Straka - 24. Vystavkin (Suchyckij, Šulha).

Vylúčení: 6:7 na 2 min, presilovky: 3:0, oslabenia: 0:0, strely na bránku: 32:18. 

Rozhodovali: Hronský, J. Konc ml. – Hajnik, Knižka – 214 divákov.

Zostava SR 18: Prádel – Húževka, Beluško, Kalman, Kupec, Fabuš, Ličko, Šlank - T. Chrenko ml., Pobežal, J. Chovan - A. Nemec, M. Šatan ml., Svrček - Straka, Prokopovič, Tomík - Liščinský, Vrtiel, Šilhár - Frankovič. Tréner M. Dendis.

Hlas po zápase

Martin Dendis, hlavný tréner SR 18: "Vedeli sme, že sme v zápase s Ukrajinou nás čaká priamy súboj o konečné druhé miesto na turnaji. Hráči pristúpili k duelu veľmi zodpovedne a podali obetavý, kolektívny výkon počas celých šesťdesiatich minút. Chalani splnilo to, čo sme si dali za cieľ pred zápasom a odmenou pre nich bolo víťazstvo aj druhá priečka na podujatí."


Tabuľka

Vlado Dzurilla Turnaj Z B
1 Slovakia U19 Slovakia U19 4 11
2 Slovakia U18 Slovakia U18 4 7
3 Ukraine U18 Ukraine U18 4 6
4 Germany U18 Germany U18 4 6
5 Japan U18 Japan U18 4 0

Súvisiace články