Devätnástka spečatila prvenstvo na Turnaji Vlada Dzurillu dokonalým obratom proti Nemcom

POPRAD (SZĽH) – Slovenská hokejová reprezentácia do 19 rokov sa stala celkovým víťazom Turnaja Vlada Dzurillu v Poprade. Výber hlavného trénera Ivana Feneša zvíťazil aj vo štvrtom zápase na domácom podujatí, keď v nedeľňajšom dramatickom súboji zdolal nemeckú osemnástku 6:5. Mladí Slováci pritom ešte v priebehu 51. minúty prehrávali 3:5.

Slovenskí hokejisti začali duel lepšie. Od 10. minúty viedli zásluhou presilovkého zásahu Plančára, ale Nemci ešte v prvej tretine otočili skóre a po dvoch dejstvách svietil na výsledkovej tabuli priebežný stav 1:3. V úvode tretej tretiny síce znížil Hazala, súperi však rýchlo odpovedali na jeho gól aj na ďalšie zníženie Klečku a necelých desať minút pred koncom riadneho hracieho času bolo 3:5. Koncovka duelu napokon patrila domácim hráčom. V 51. minúte využil presilovku Sakmár a hrdinom stretnutia sa stal útočník extraligových Michaloviec Róbert Fedor, ktorý v 58. minúte vyrovnal a 47 sekúnd pred záverečným hvizdom druhým gólom zabezpečil devätnástke víťazstvo v zápase aj na turnaji.

Turnaj Vlada Dzurillu (Poprad)

Slovensko „19“ – Nemecko „18“ 6:5 (1:2, 0:1, 5:2)
Góly:
10. Plančár (Valent), 42. Hazala (Sakmár), 48. Klečka (Lašš, Valent), 51. Sakmár (Havadej), 58. Fedor (Stahoň), 60. Fedor (Královič) – 12. Kerbel (Ficenec, Farkas), 14. Boos (Lewandowski, Willhöft), 35. Schwarz (Willhöft), 46. Boos (Willhöft), 49. Schwarz (Späth).

Vylúčení: 6:10 na 2 min, navyše Elwing (Nemecko) na 10 min za nešportové správanie, presilovky: 4:0, oslabenia: 0:0, strely na bránku: 39:24. 

Rozhodovali: Snášel, Moller – Hercog, Janiga – 101 divákov.

Zostava SR 19: Irsák (49. Lenďák) – Královič, Valent, Sakmár, Vaverčák, Hrenák, Šimon, Král, Štrbáň – Vojtech, Fedor, Ridzoň – Klečka, Lašš, Stahoň – Hazala, Havadej, Plančár – Liška, Krchňavý, Semančk. Tréner I. Feneš.

Hlas po zápase

Ivan Feneš, hlavný tréner SR 19: "Dnešný duel bol pre nás rozlúčkou s turnajom a bola to taká hokejová divočina. Väčšinu zápasu sme ťahali za kratší koniec. Nemci nám dali tri góly z predbránkového priestoru, kde sme neboli dostatočne dôrazní. Veľmi ťažko sme sa dostávali do zápasu, ale našťastie sa nám podarilo otočiť vývoj. Museli sme trošku improvizovať, dali sme až tri góly pri powerplay a napokon sa nám podarilo streliť rozhodujúci gól v záverečnej presilovke. Jedným z našich cieľov pred turnajom bolo, že by sme chceli vyhrať celé podujatie, keďže sme mali k dispozícii najstarší tím. To nás pasovalo do úlohy favoritov turnaja a som rád, že sme to potvrdili. Videli sme viacero zaujímavých výkonov a viacero chlapcov, ktorí zažili premiéru v reprezentácii. Teší ma, že sme opäť objavili zopár nových mien a verím, že ich uvidíme v budúcnosti v reprezentácii."


Tabuľka

Vlado Dzurilla Turnaj Z B
1 Slovakia U19 Slovakia U19 4 11
2 Slovakia U18 Slovakia U18 4 7
3 Ukraine U18 Ukraine U18 4 6
4 Germany U18 Germany U18 4 6
5 Japan U18 Japan U18 4 0

Súvisiace články