Topoľčany čakajú na koniec karantény, Mik: Zdravotný stav mužstva je dobrý

TOPOĽČANY (SZĽH) – Človek mieni, koronavírus mení. Bohužiaľ, v horizonte posledných mesiacov klišé slovné spojenie, ale pravdivé. V plnej miere sa dotklo hokejistov HC Topoľčany.

Kabína, ktorú vedie rodák Ľubomír Hurtaj, ešte nepozná, ako chutia prvé minúty na ľade v tejto sezóne. Pod Tribečom chceli načať ligu úvodnou domácou vstupnou previerkou proti Trnave, avšak oba kádre sa ocitli v karanténe. „Gladiátori“ už stihli vhupnúť do sezóny, „žochári“ na tento moment stále čakajú. „Celkový zdravotný stav mužstva je dobrý,“ uviedol pre hockeyslovakia.sk prezident klubu Ervín Mik. Topoľčany prerušili činnosť minulý týždeň v utorok. „Je pravda, že sme mali medzi sebou jeden pozitívny prípad, a preto sme sa museli dať všetci otestovať, no na väčšinu výsledkov ešte čakáme,“ uviedol pre hockeyslovakia.sk prezident klubu Ervín Mik. Streda 14. októbra, ktorá je jedným z hracích dní druhej najvyššej súťaže, je nablízku. „Deň pred 4. kolom sa nám končí karanténa. Ak sa opäť objaví pozitívny test, čo verím, že sa nestane, znovu nás čaká ten istý scenár a všetko sa posunie o desať dní,“ pokračoval Mik, ktorý si nie je istý, či bude mať tím priestor niekde nastúpiť.

Dezinfekcia topoľčianskej kabíny. Zdroj: Facebook/HC Topoľčany

Nedeľňajšie osemhodinové rokovanie Ústredného krízového štábu SR prinieslo záver, na základe ktorého je od štvrtka 15. októbra zákaz organizovania hromadných podujatí. Zaznel však dovetok, že sa to nevzťahuje na extraligové súťaže v hokeji, futbale, volejbale, basketbale a hádzanej. Slovenská hokejová liga sa v tomto zozname nenašla. Znamená to dočasný červený semafor? V Česku taký platí najbližšie dva týždne. „Podľa dostupných informácii to vyzerá, že nás zrejme odstavia. Samozrejme, ani pri extralige nie je záruka, že bude pokračovať. Tam je zasa podmienka povinného testovania pred každým stretnutím. Neviem si celkom dobre predstaviť, či to kluby zvládnu z fyzickej i finančnej stránky,“ zamyslel sa prvý muž hokeja v Topoľčanoch.

Nikto nechce byť zlý prorok, preto je nutné počkať si na oficiálne vyjadrenia kompetentných orgánov. Ligová rada SHL v uplynulých hodinách vážne diskutovala, ako ďalej. Na základe nejasných pokynov, výkladov a usmernení v súvislosti s konaním športových súťaží sa SZĽH nateraz rozhodol pozastaviť SHL. Počká si však na oficiálne pokyny a informácie kompetentných orgánov. „Som v kontakte so SZĽH, ale obávam sa, že keby sa liga nezastavila, aj tak by sme ešte nemohli hrať. Interné predpisy hovoria, že ak uplynie karanténa, najskôr je možné naskočiť do hry po troch dňoch. Naposledy nás testovali minulú sobotu. Veríme však, že to dopadne podľa očakávaní,“ doplnil pre hockeyslovakia.sk Ervín Mik.