Tím SR 15 po dobrom výkone prehral s červeným výberom Česka 4:6

JIHLAVA (SZĽH) - Najmladšie reprezentačné družstvo do pätnásť rokov odohralo druhý zápas na Turnaji štyroch družstiev v českej Jihlave proti jednému z dvoch výberov Česka. Tím s označením Česko "červení" mal výsledkovo navrch, hoci herne boli jednoznačne lepší slovenskí hráči. Rozhodujúcim momentom bolo veľké množstvo nepremenených šancí na slovenskej strane, kým českí hráči predviedli vysokú efektivitu. Mladí Slováci doplatili na vylúčenia, keď inkasovali až 4 góly v oslabení.

Zverenci trénera Branislava Vargu odohrajú v nedeľu tretí a posledný zápas na turnaji proti výberu Česko "bieli".

Turnaj štyroch krajín v Jihlave

SLOVENSKO "15" - Česko červený výber 4:6
Góly SR:
Petrovský (2 góly), Slafkovský, Tomka

Branislav Varga, hlavný tréner tímu SR "15": "Dnešné stretnutie sa hodnotí veľmi ťažko, nakoľko výsledok 4:6 nezodpovedá priebehu hry. Pri hre 5 na 5 sme boli suverénne lepší, mali sme veľmi veľa čistých gólových šancí, ale predviedli sme festival nepremenených príležitostí. Triafali sme žrde, brvná, a hoci sme strelili 4 góly, tak vzhľadom na tento priebeh to bolo málo. Treba povedať, že súper premenil skoro každú šancu, ktorú si vypracoval, českí hráči boli naozaj efektívni. Ešte by som rád pridal jeden poznatok - nemám rd výhovorky, ale aj pán rozhodca sa dnes s nami trochu pohral. Pomer vylúčení 2-9 v náš neprospech je podľa môjho názoru veľmi prísny. Práve vysoký počet oslabení prispel k tomuto výsledku, nakoľko až štyri góly sme inkasovali v početnej nevýhode.

Aj napriek prehre sme chlapcov pochválili za veľmi veľa dobrých vecí, ale musíme popracovať na zakončení a poučiť sa z tejto prehry."

Záverečný zápas SR 15 na turnaji v Jihlave

14. 04. 2019 Horácký zimní stadion, Jihlava 12.00 hod. Slovensko Česko bieli