SR 18 ženy: Záverečný zápas turnaja s Českom rozhodla prvá tretina

CHOMUTOV (SZĽH) – Slovenské hokejové reprezentantky do 18 rokov neuspeli v záverečnom treťom zápase na Turnaji štyroch krajín v českom Chomutove. V sobotňajšom súboji s domácim tímom prehrali 1:3 a na podujatí obsadili posledné miesto so ziskom jedného bodu. 

České hokejistky rozhodli o triumfe v druhej polovici prvej tretiny. V rozmedzí 11. a 19. minúty postupne skórovali Šapovalivová, Příhodová a Gildainová. Slovenská brankárka Lívia Debnárová vo zvyšku zápasu neinkasovala, ale jej spoluhráčky dokázali iba znížiť. V 46. minúte využila presilovku Lacková, ktorá sa dobre zorientovala pred bránkou a dorazila puk do siete po koncovke Blichovej. 

Mladé Slovenky budú pokračovať v príprave na majstrovstvá sveta tejto vekovej kategórie výcvikovým táborom v závere decembra. Následne sa opäť zídu začiatkom januára a prvý duel na šampionáte vo Švajčiarsku ich čaká 7. januára proti USA.

Turnaj štyroch krajín hráčok do 18 rokov (Chomutov/ČR)

Česko – Slovensko 3:1 (3:0, 0:0, 0:1)
Góly:
11. Šapovalivová (Čabelová), 18. Příhodová (Hračová, Gildainová), 19. Gildainová (Vocetková, Juříčková) – 46. Lacková (Blichová).

Vylúčené: 5:3 na 2 min, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, strely na bránku: 42:25, 180 divákov.

Zostava SR 18 ženy: Debnárová – Krákorová, Mateičková, S. Halušková, Kostková, Nogová, Masláková, Macková, Vlčková – Paulínyová, Beňáková, Blichová – Lacková, Tóthová, Juríková – Lačná, Komloš, Tomaštíková – Feníková, Karkošková. Trénerka: G. Sabolová.

Hlas po zápase

Gabriela Sabolová, hlavná trénerka SR 18 ženy: "Odohrali sme vyrovnaný zápas, v ktorom o výsledku rozhodli malé chybičky. Dovolím si tvrdiť, že sme v niektorých momentoch zápasu mali aj herne navrch, ale, bohužiaľ, nepremenili sme viaceré vyložené šance na strelenie gólov. Na našej hre je badateľný progres, ale turnaj nám odhalil aj drobné nedostatky, na ktorých odstránenie sa chceme zamerať v rámci najbližšieho tréningového kempu medzi sviatkami. Verím, že ak na týchto detailoch budeme pracovať, tak sa to odrazí na našom hernom prejave aj výsledkoch."