Slovenské dievčatá v Budapešti nezabojujú o medaily, proti Švajčiarsku nestrelili gól

BUDAPEŠŤ (SZĽH) – Slovenské ženské reprezentantky do 16 rokov neuspeli v treťom zápase základnej fázy Európskeho hokejového pohára a v Budapešti nebudú bojovať o medailové pozície. V sobotňajšom dueli s rovesníčkami zo Švajčiarska prehrali 0:3, keď inkasovali v každej tretine jeden gól. Mladé Slovenky čaká v nedeľu súboj o konečné umiestnenie, musia si však počkať na súpera aj čas stretnutia. O všetkom rozhodnú výsledky zvyšných zápasov dnešného programu.

Slovenské dievčatá proti švajčiarskym hráčkam doplatili na slabú efektivitu aj nízku početnosť streľby. Brankárku súperiek ohrozili iba dvanásťkrát a nedokázali skórovať. Švajčiarky sa ujali vedenia v 9. minúte po koncovke Miriany Bottoniovej a v 19. minúte zvýšila ich náskok Shaira Lovecchiová. Vo vyrovnanej tretej tretine pridala gólovú poistku Jael Manetschová, ktorá sa presadila v presilovej hre. 

Hlas po zápase

Nicol Lucák Čupková, trénerka SR 16 ženy: "Dnešný zápas bol poznačený nervozitou, ktorá zväzovala dievčatám ruky, keďže víťazstvo by nás posunulo do bojov o medaily. Z nervozity plynuli individuálne chyby, ktoré Švajciarky využili. Hromadili sa nepresne prihrávky, zahadzovania pukov, zle riešené situácie. Chyby si spoločne rozoberieme, aby sa z nich dievčatá do budúcna poučili. Zajtra nás čaká posledný zápas na turnaji. Preto verím, že ho ukončíme víťazne."

Európsky hokejový pohár hráčok do 16 rokov (Budapešť/Maď.):

Slovensko - Švajčiarsko 0:3 (0:1, 0:1, 0:1) - hralo sa vo formáte 3 x 15 minút
Góly: 9. Bottoniová (Müllerová), 19. Lovecchiová (Herzigová), 41. Manetschová.
Vylúčené: 3:4 na 2 min, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, strely na bránku: 12:19.

Zostava SR 16 ženy: Tomečková – Nogová, Tomaštíková, Eibenová, Tischlerová, Krištofíková, Kostková, Hrušková – Kučíková, Lacková, Tóthová – Gero, Hirjaková, Karkošková – Cvejnová, Feníková, Tomasová – Konrádová, Korčeková. Trénerka: N. Lucák Čupková.