Slovenky vstúpili do svetového šampionátu prehrou s Dánskom 1:3

BUDAPEŠŤ (SZĽH) – Slovenská ženská hokejová reprezentácia vstúpila do majstrovstiev sveta divízie I skupiny A prehrou. V otváracom súboji šampionátu v Budapešti nestačili zverenkyne trénera Jána Bezděka na hokejistky Dánska, s ktorými prehrali 1:3. Jediný presný zásah slovenského výberu zaznamenala v záverečnej tretine Janka Hlinková. Slovenským hokejistkám sa tak nepodarilo súperkám oplatiť vlaňajšiu prehru – na šampionáte D1A vo francúzskom Vaujany prehrali s Dánskom 3:6.

Slovenky pritom vstúpili do úvodného duelu na MS aktívnejšie. Po úvodných minútach sa im naskytla príležitosť presilovej hry. Vďaka vylúčeniam Kristine Melbergovej a Malene Frandsenovej hralo takmer minútu päť Sloveniek proti trom Dánkam. Napriek početnej streľbe naše hráčky výhodu nevyužili. Ďalšie minúty patrili na ľade dánskej útočníčke Josefine Jakobsenovej. Tá najskôr v 9. minúte dostala svoj tím do vedenia 1:0 a v 14. minúte zvýšila už na 2:0.

Po bezgólovej druhej tretine sa Slovenkám podarilo znížiť v 53. minúte zásluhou úspešného trestného strieľania Janky Hlinkovej. No nádeje na prípadný zvrat v stretnutí zobrala slovenskej ženskej reprezentácii už o 54 sekúnd neskôr Nicoline Jensenová, ktorá v presilovej hre upravila na konečných 1:3.

O prvé body na tohtoročných majstrovstvách sveta D1A sa slovenské reprezentantky pokúsia už v pondelkovom podvečernom súboji, keď nastúpia proti domácemu tímu Maďarska. Na šampionáte sa následne stretnú Slovenky ešte s výbermi Rakúska (v stredu), Nórska (v piatok) a proti nováčikovi tejto kategórie MS z Talianska (v sobotu).

 

Majstrovstvá sveta žien v hokeji, Budapešť (Maďarsko)

SLOVENSKO – Dánsko 1:3 (0:2, 0:0, 1:1)

Gól SR: 53. Hlinková.

Vylúčení: 4:4, presilovky 0:1, oslabenia: 0:0, strely na bránu: 36:29

Rozhodcovia: Marie Picavet – Marine Dinant, Sara Strong.

Diváci: 165

Zostava SR: Budajová – Šulíková, Košecká, Drábeková, Kučerková, Ištocyová T., Čurmová, Dzurinová – Hlinková, Čupková, Ihnaťová, Halušková, Trebulová, Korenková, Klimášová, Rumanová, Novotná, Maskaľová, Ištocyová L., Matejková, Kubeková.

 

Ľubomíra Kožanová – manažérka ženskej hokejovej reprezentácie SR:

"V úvode stretnutia dievčatám zodpovednosť trochu zväzovala ruky. Boli namotivované, veľmi chceli. Ale paradoxne možno práve z toho prílišného chcenia vyplynuli nejaké tie chyby, z ktorých padli góly do našej siete. Bohužiaľ, enormné úsilie a vyššia početnosť streľby nám v úvodných dvoch tretinách gól nepriniesla. Podarilo sa to z trestného strieľania až Janke Hlinkovej, ktorá z prehľadom premenila nájazd. No následne sme hrali v oslabení a súperky zvýšili na 1:3. V prvej tretine sme vyslali na bránu až 22 striel, no bohužiaľ bez úspechu. V porovnaní s vlaňajším súbojom proti Dánkam to bolo z našej strany omnoho lepšie. Dievčatá plnili do bodky pokyny – len sa nevyvarovali chybám. S jedným streleným gólom sa len ťažko vyhrávajú zápasy."

 

Ďalší program Slovenska na majstrovstvách sveta D1A:

Pondelok, 8. apríla o 17:00: Maďarsko – Slovensko

Streda, 10. apríla o 20:30: Rakúsko – Slovensko

Piatok, 12. apríla o 13:30: Nórsko – Slovensko

Sobota, 13. apríla o 12:30: Slovensko – Taliansko


Ďalšie články