Slovenky v apríli nevycestujú do Číny, náhradný termín šampionátu zatiaľ nie je známy

BRATISLAVA (SZĽH) – Slovenská ženská hokejová reprezentácia chcela v polovici apríla zabojovať o návrat do elitnej kategórie, ale turnaj A-skupiny I. divízie majstrovstiev sveta v Šen-čene sa napokon uskutoční v náhradnom termíne. Medzinárodná hokejová federácia (IIHF) odložila podujatie z dôvodu cestovných obmedzení a reštrikcií spojených s ochorením COVID-19, ktoré v Číne naďalej spôsobuje problémy. 

Turnaj za účasti Slovenska, Nórska, Dánska, Číny, Rakúska a Holandska sa mal konať od 11. do 17. apríla. „Medzinárodná hokejová federácia pevne stojí za zmluvou s Čínskou hokejovou asociáciou a podujatie odkladá len preto, aby sa uistila, že odštartuje v pozitívnom duchu,“ uviedol v oficiálnom stanovisku prezident IIHF Luc Tardif. Zmena termínu turnaja zároveň poskytne všetkým zainteresovaným stranám viac času na prípravu a zabezpečí adekvátnu bezpečnosť pre účastníkov. 

IIHF už pracuje na výbere nového termínu podujatia, ktorému sa bude musieť prispôsobiť aj slovenský výber pod vedením fínskeho trénera Arta Sieppiho. „Momentálne riešime náhradný program na apríl a hneď, keď budú známe dátumy, v ktorých sa uskutoční šampionát, budeme sa sústrediť na prípravu smerom k majstrovstvám sveta,“ oznámila generálna manažérka ženských reprezentácií Ľubomíra Kožanová. 
 


Ďalšie články