Slovenky napriek streleckej prevahe neskórovali a podľahli Nórkam

BRATISLAVA (SZĽH) – Slovenská ženská hokejová reprezentácia neuspela v úvodnom zápase na domácom Turnaji štyroch krajín. V bratislavskom Ružinove podľahla hráčkam Nórska 0:5, hoci mala počas stretnutia streleckú prevahu. Ani jedna z tridsiatich slovenských striel však neskončila v sieti. Zverenky Arta Sieppiho odohrajú ďalší duel v piatok o 17.00 proti Francúzkam.

Nórskym hokejistkám vyšiel úvod stretnutia. Už na konci štvrtej minúty otvorila skóre Brunvoldová a následne v polovici prvej tretiny zvýšila náskok súperiek v presilovke Pedersenová. Severanky lepšie vstúpili aj do druhého dejstva, keď sa v 25. sekunde presadila Dalenová. Do prestávky ju napodobnili ešte Engmannová s Haugovou Hansenovou a Nórky viedli o päť gólov. Slovenský tím zareagoval pred treťou tretinou zmenou na brankárskom poste. Rišianovú nahradila Zimková, ktorá síce neinkasovala, ale jej spoluhráčky napriek veľkému streleckému úsiliu nedokázali skorigovať nepriaznivý výsledok.

Turnaj štyroch krajín (Bratislava)

Slovensko - Nórsko 0:5 (0:2, 0:3, 0:0)
Góly:
4. Brunvoldová (Maltheová, Kaspersenová), 11. Pedersenová (Kaspersenová, Morsetová), 21. Dalenová, 30. Engmannová, 37. Haugová Hansenová (Kruseová).

Vylúčené: 5:7 na 2 min, presilovky: 0:2, oslabenia: 0:0, strely na bránku: 30:20, rozhodovali: Celarová, Matejová – Moleková (všetky SR), Gottlibetová (Maď.), 151 divákov.

Zostava SR: Rišianová (41. Zimková) – Košecká, Leskovjanská, Janeková, Stern, L. Šuliková, Gálisová, A. Šulíková – Tóthová, Kúbeková, Korenková – Fančovičová, Hlinková, L. Halušková – Ištocyová, Dobiašová, Nemčeková – Šimnová, Jancsóová, Rumanová. Tréner: A. Sieppi.

Hlas po zápase

Arto Sieppi, hlavný tréner SR ženy: „Čelili sme veľmi kvalitnému súperovi, ktorý sa rýchlo ujal vedenia vďaka tečovanej strele od modrej čiary a postupne zvyšoval svoj náskok. Nórky lepšie zvládali osobné súboje, čo bolo rozhodujúce pre vývoj stretnutia. Napriek tomu, že naše hráčky dali do zápasu maximum, prehrávali sme po dvoch tretinách už 0:5. Pristúpili sme k zmene na brankárskom poste a v tretej tretine sme hrali najlepší hokej. Už sme neinkasovali a vypracovali sme si mnoho šancí na skórovanie. Bohužiaľ, bez gólového efektu.“

Výsledok prvého zápasu štvrtkového programu
Francúzsko - Maďarsko 0:2 (0:0, 0:0, 0:2)

ZOSTÁVAJÚCI PROGRAM TURNAJA

PIATOK 9. FEBRUÁRA

14.00 Maďarsko – Nórsko
17.00 Slovensko – Francúzsko

SOBOTA 10. FEBRUÁRA

11.00 Nórsko – Francúzsko
14.00 Slovensko – Maďarsko 


Ďalšie články