Rezy do kádra? Je to možné, netají Radivojevič

TRENČÍN (SZĽH) - Po štyridsiatich minútach súpera jasne prevyšovali. Pomer striel bol 28:9, no záverečná dvadsaťminútovka nemala v podaní Dukly Trenčín nič spoločné s hokejom. Po pondelňajšom dni prišli na rad utorňajšie pohovory. Padli aj tvrdšie slová, povedal športový riaditeľ a asistent trénera Branko Radivojevič.

Nepochopiteľný výpadok v podaní hokejistov Dukly Trenčín v nedeľňajšom stretnutí mohli diváci vidieť v priamom televíznom prenose. Vojaci dve tretiny udávali tempo zápasu proti Novým Zámkom. Brankára Henriho Kiviaha prekonali iba raz. V záverečnej tretine však inkasovali päť gólov a z južného Slovenska odchádzali s poriadnym debaklom.

„Najradšej by som na ten zápas zabudol. Všetci sme boli poriadne rozčúlení. Bohužiaľ, nepridali sme druhý a tretí gól. Zahodili veľa šancí. Výpadok, aký sme predviedli, sa už nemôže opakovať. Dostali sme gól a rozsypali sa ako domček z kariet. Nenašiel sa nikto, kto by na seba zobral zodpovednosť a niečo s vývojom stretnutia urobil. Tretia tretina bola čistá katastrofa,“ hovoril už s chladnou hlavou Branko Radivojevič.

Podľa jeho slov nešlo o náhodný „deň blbec“. Niekdajší hráč NHL uznáva, že to bola jednoznačná chyba celého kolektívu. „Výpadok sme mali aj doma proti Zvolenu. Chvíľami sme pôsobili veľmi chaoticky. Hráči si nemôžu robiť, čo chcú. Taktika je daná. Nemôžeme po inkasovaní gólu ustúpiť z dohodnutého a robiť si to, čo si kto zaumieni,“ pokračoval.

Sme troška nespokojní v zadných radoch. Ak bude možnosť vylepšiť obranu, siahneme po hráčovi.

V pondelok bolo tímové voľno. Utorňajšie ráno už prinieslo viacero pohovorov. Nezúčastnil sa na nich tréner Ján Pardavý, ktorý doma ležal s teplotou. Slova sa zhostila dvojica jeho asistentov Peter Frühauf a Branko Radivojevič. „Svoje si povedali tréneri aj hráči. Mali aj míting medzi sebou. Padli aj tvrdšie slová. Povedali sme si pravdu do očí. Každý musí v prvom rade začať sám od seba.“

V hre sú aj prípadné rezy do kádra. „Všetko je možné. Ak niečo nefunguje, nevylučujem ani túto alternatívu. Sme troška nespokojní v zadných radoch. Ak bude možnosť vylepšiť obranu, siahneme po hráčovi,“ netajil Radivojevič.

Súčasťou kabíny trenčianskej Dukly je aj štvorica hráčov zo severu, ktorá by mala udávať tempo. Trojica Fínov Kettunen, Väyrynen a Mesikämmen naposledy nastúpila v prvej formácií. Švédsky obranca Carl Ackered v druhej defenzívnej dvojici. „Nedá sa povedať, že by sme boli vyslovene nespokojní, ale sú tu na to, aby boli ťahúňmi mužstva. A nie v každom zápase to potvrdili. Rozprávali sme sa aj s nimi. Verím, že sa zlepšia.“

Dukla je jedným z dvoch tímov, ktorý ešte nemusel ísť do karantény pre koronavírus. Zajtra čaká kabínu ďalšie testovanie.

„Sám som zvedavý, ako dopadne. Zatiaľ sa nám vírus vyhýbal. Neviem, či to bola náhoda, alebo máme takú dobrú imunitu. Sme pripravení na všetko. Hokejový zväz vydal manuál, ako sa správať v prípade, že nejaký hráč pôjde do karantény. Ak by prišlo k plošnej nákaze, budeme danú situáciu riešiť v daný moment,“ zakončil rozhovor Branko Radivojevič.