Reprezentácia žien do 18 rokov prehrala v príprave s Japonskom

TYRINGE (SZĽH) – Slovenská ženská hokejová reprezentácia do 18 rokov prehrala v prípravnom stretnutí s Japonskom 1:3. Duel bol previerkou pred štartom na turnaji štyroch krajín vo švédskom Tyringe, v ktorom sa od štvrtka stretnú mladé Slovenky postupne s rovesníčkami zo Švédska, Ruska a Japonska.

Zverenky trénera Petra Kúdelku odohrali proti Japonsku vyrovnaný duel a nechali tak zabudnúť na nevydarený zápas s rovnakým súperom z augustového turnaja, v ktorom mu podľahli 0:7.

Mladé Slovensky otvorili skóre duelu už v 7. minúte po zásahu Romany Haluškovej. No následne súperky otočili skóre, v druhej tretine pridali ďalší gól a napriek snahe našej reprezentácie doviedli zápas do víťazného konca.

Ženskú reprezentáciu do osemnásť rokov vstúpi do turnaja štyroch krajín vo švédskom Tyringe vo štvrtok v súboji proti výberu Ruska.

 

Prípravný zápas, Tyringe (Švédsko)

SLOVENSKO 18 – Japonsko 18 1:3 (1:2, 0:1, 0:0)

Gól SR: 7. Halušková

Vylúčení: 7:1, presilovky: 0:1, oslabenia: 1:0, strely: 18:36

Zostava SR: Zimková, od 40. min. Medviďová – Vysokajová, Leskovjanská, Stern, Slováková, Vrbinská, Jašková – Matejková, Halušková, Kapičáková, Nemčeková, Schredlová, Klimantová, Hudáková, Kučerová, Fančovičová, Kšmireková, Štetiarová, Lahová, Dobošová.

 

Peter Kúdelka – tréner ženskej reprezentácie do 18 rokov:

"Dnešný priateľský zápas bol prípravou pred Turnajom 4 krajín vo Švédsku. Našim cieľom bolo ho odohrať lepšie, ako to bolo na podujatí v auguste, keď sme s Japonskom prehrali 0:7. Išli sme do zápasu s ambíciou odohrať vyrovnanú partiu, korčuľovať so súperom a presadiť sa v útočnom a kontrolovať obranné pásmo. Prvú tretinu sme začali ustráchanejšie, súper bol lepší. Dokázali sme ale efektívne brániť naše pásmo. Dosiahli sme gól v oslabení ale následne sme inkasovali dva rýchle góly z predbránkového priestoru. Od druhej tretiny sa hra vyrovnala, šance sa striedali na oboch stranách – škoda tretieho inkasovaného gólu. Treba povedať, že počas prvých dvoch tretín sme hrali pomerne nedisciplinovane, keď sme súperovi umožnili hrať až šesťkrát v početnej výhode. V záverečnej časti hry sme hrali omnoho disciplinovanejšie, aktívnejšie, vyhovovalo nám že sme nemali striedačku na dlhej strane. Vytvorili sme si šance, súpera sme prestrieľali a hrali sme dobre. Čo nás teší je výrazne lepší herný prejav ako v auguste. Dali sme šancu obom brankárkam, ktoré nás nesklamali. Verím, že to bude pozitívna herná vzpruha pred turnajom, ktorý nás čaká."