Rastislav Špirko posilnil Martin, rodnému klubu pomôže minimálne do konca roka

MARTIN (SZĽH) – Útočník Rastislav Špirko sa dohodol na spolupráci s prvoligovým klubom HK Martin. Prvoligista o tom informoval prostredníctvom sociálnej siete.

Skúsený 36-ročný útočník je odchovancom martinského hokeja. V Turci hral naposledy počas sezóny 2015/16. V minulosti hrával českú extraligu, kde v roku 2010 získal titul s Pardubicami, no bol členom kádra Lev Poprad, Jekaterinburgu, Spartaka Moskva, či Amuru Chabarovsk. Do Martina sa vracia po angažmánoch v Nových Zámkoch, Zvolene a Trenčíne. 

„Rasťo sa od augusta pripravoval s našimi hráčmi. Viackrát sme absolvovali spoločné sedenia. Možno mal namierené niekde do zahraničia, ale po intenzívnych debatách sme dospeli k záveru, že potrebuje získať hernú prax. Od marca nehral. Dohodli sme sa, že si vyskúša do konca roka Slovenskú hokejovú ligu. Následne si k tomu opäť sadneme a vypočujeme si jeho postoj. Sú len dve možnosti. Buď sa nám upíše do konca sezóny, alebo odíde niekam inam,“ informoval hockeyslovakia.sk riaditeľ HK Martin Milan Murček.

Obnovená premiéra Rastislava Špirka v drese rodného tímu sa uskutoční v stredu 25. novembra o 18:00. Martin sa predstaví na ľade Spišskej Novej Vsi v rámci 5.kola SHL.

Špirko na tréningu s Martinčami. Zdroj: Facebook/HK Martin