Ramsay pozdravuje z Tampy, vyzdvihol Černákovu dôležitosť pre Lightning

TAMPA BAY (SZĽH) – Finálovú bitku o Stanleyho pohár si nenechal ujsť ani kouč Craig Ramsay. Hoci ho tešilo, že najcennejšiu klubovú trofej priniesli hokejisti Lightning s Erikom Černákom po 16 rokoch opäť do Tampy Bay, kde býva, smutný bol pri pohľade na Andreja Sekeru, ktorému zisk pohára prial.

Šesťdesiatdeväťročný kanadský bard sa nakrátko spojil so Slovenským zväzom ľadového hokeja prostredníctvom videorozhovoru z pohodlia jeho obydlia v bezmála 400-tisícovom floridskom meste. Na úvod upozornil, že azda prvýkrát si musel obliecť HockeySlovakia tričko s dlhým rukávom. Nečudo, v Tampe sa v uplynulých dňoch trošku pokazilo počasie a tridsaťstupňové horúčavy vystriedal studený front s nižšími teplotami.

Ani tie však nebránili hokejistom Lightning vo veľkolepých oslavách, ktorých súčasťou bol aj lodný sprievod. „Je mi ľúto Andreja Sekeru, pretože hral veľmi dobrý hokej. Navyše v priebehu série sa zranil, čo bola zlá správa pre Dallas,“ rozhovoril sa Craig Ramsay a preladil na radostnejšiu nôtu. „Na druhej strane ma potešil Erik Černák. Jeden z našich skvelých mladých hráčov, ktorý bol dôležitou súčasťou Tampy na ceste za ziskom Stanleyho pohára. Podával výborné výkony rovnako ako celý tím Lightning. Dúfam, že po návrate tímu do Tampy budem časť možnosť s ním na chvíľku stretnúť. Platí však, že všetci v Tampe a na Floride sme radi, že tu opäť máme Stanleyho pohár,“ pokračoval Ramsay.

Na záver poslal zväzovým kolegom, hokejovým fanúšikom i celej slovenskej verejnosti milý odkaz. „Chcem každému na Slovensku popriať všetko dobré. Stále nás sužujú ťažké časy, ktoré sa snažíme prekonať. A prekonáme ich. Prajem každému len to dobré. Dúfam, že sa budem môcť vrátiť, byť súčasťou hokeja v Európe aj na Slovensku, dostať chlapcov späť na ľad a pokračovať v rozvoji tejto krásnej hry. Veľa šťastia! Prihovorím sa vám opäť neskôr,“ rozlúčil sa Craig Ramsay.

Skúsený kanadský tréner prednedávnom v exkluzívnom rozhovore pre HockeySlovakia deklaroval, že naďalej má chuť pomáhať slovenskému hokeju v jeho rozvoji, avšak pravdepodobne už iba v asistentskej či konzultantskej úlohe. O tom, ako to nakoniec s jeho fungovaním pri slovenskom národnom tíme, sa hokejová verejnosť dozvie už čoskoro.