Craig Ramsay exkluzívne: Má naďalej záujem viesť slovenskú reprezentáciu?

TAMPA BAY (SZĽH) – V závere februára, krátko po Kaufland Cupe v Poprade, odišiel za rodinou do Spojených štátov amerických načerpať silu pred vrcholmi sezóny 2019/20. Na Slovensko sa už nevrátil. Pandémia koronavírusu uväznila Craiga Ramsayho doma v Tampe. Nateraz mu zároveň znemožnila dokončiť misiu, ktorú si predsavzal v pozícii hlavného trénera slovenskej reprezentácie. 

Zmluva 69-ročného trénerského barda, pôvodne uzatvorená do augustového kvalifikačného turnaja o postup na zimné olympijské hry do Pekingu 2022, je v súčasnosti zmrazená. Po dohode s členmi vedenia SZĽH sa Craig Ramsay vzdal platu v prospech akútnych potrieb slovenského hokeja v krízovom období. Medzitým Medzinárodná hokejová federácia preložila finálový turnaj olympijskej kvalifikácie na august 2021. Do konca platnosti súčasnej zmluvy už Ramsay slovenskú reprezentáciu nepovedie. 

Prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja Miroslav Šatan pred časom naznačil, že s kanadským trénerom o potenciálom predĺžení spolupráce ešte nerokoval. Potvrdil však záujem o Craigove služby. „Predpokladám, že s Mirom ešte budeme diskutovať. Prisľúbil som, že Slovensku pomôžem prebojovať sa z kvalifikácie na zimné olympijské hry. Stále mám svoj sľub na mysli. Som otvorený rôznym návrhom na spoluprácu. Ochotne by som sa vrátil na Slovensko a bol možno asistent alebo pracoval ako pomocník. Keďže vždy som si užíval čas strávený na Slovensku, bol by som otvorený takejto diskusii,“ rozhovoril sa Craig Ramsay v exkluzívnom videu pre hockeyslovakia.sk z pohodlia svojho domova v Tampe. „Ak sa mám vrátiť ešte do diania a urobiť niečo v hokejovom svete, tak iba po návrate na Slovensko,“ dodal. 

Charizmatický kormidelník priznal, že hokej mu chýba rovnako ako čas strávený na Slovensku. „Isteže. Som však kontakt s niekoľkými priateľmi i kolegami a tiež kamarátmi, ktorých som si na Slovensku našiel. Všetci títo ľudia mi chýbajú. Chýbajú mi tiež prechádzky, vyhliadky v Bratislave, možnosť cestovať po krajine, stretávanie sa s ľuďmi a objavovanie krásnych miest, ktoré máte. Videl som mnoho videí, ktoré ste mi poslali z vášho okolia, napríklad z Vysokých Tatier, čo je skvelé.“

Craig Ramsay v našom videu tiež konštatoval, že je zdravotne v poriadku. V súčasnosti si kráti čas hraním obľúbeného golfu, plávaním v bazéne na dvore či návštevami vnúčat a blízkej rodiny.

Pozrite si, ako sa má charizmatický kanadský kormidelník, čo hovorí na reštrikcie ohľadom šírenia koronavírusu platné v USA a aký má názor napríklad na reštart NHL!

(vo videu nájdete aj titulky, zapnete si ich kliknutím na ikonu vedľa nastavení)