Prioritou pre Bučeka je zahraničie. Záujem má tiež o pôsobenie v Nitre, kontakt so Slovanom vyvrátil

NITRA - Jedným z najžiadanejších slovenských hokejistov na voľnom trhu je 21-ročný útočník Samuel Buček. Nitriansky odchovanec v uplynulej sezóne pôsobil v materskom klube a jeho budúcnosť je stále nejasná. 

V kuloároch sa už týždne špekuluje o tom, kde Buček zakotví a spomína sa aj HC Slovan Bratislava. Možné rokovania s belasými však robustný útočník vylúčil. „Nie, Slovan nie je medzi klubmi, ktoré by ma kontaktovali. Zatiaľ som s nimi vôbec nekomunikoval,“ rozhovoril sa držiteľ Zlatej korčule zo sezóny 2018/19. Uplynulú sezónu Buček odštartoval v najvyššej fínskej súťaži v drese KooKoo, kde sa mu však nedarilo podľa predstáv. Po piatich zápasoch si to namieril do českého Zlína, ktorý trénoval skúsený Antonín Stavjaňa, ale český tréner medzičasom v klube skončil, a tak Buček putoval späť na Slovensko. Z viacero slovenských ponúk prikývol na tú nitriansku. Corgoni však neprežili príliš oslnivý ročník. Na trénerskú lavičku Nitry v novej sezóne zrejme opäť zasadne tréner Antonín Stavjaňa a Buček pôsobenie v klube nevylučuje. „Z mojej strany záujem určite je. Rokovania s Nitrou prebiehali skoro každý druhý týždeň. Najmä posledný mesiac to bolo ešte častejšie. Stále sme v kontakte a uvidíme ako to dopadne a či nájdeme spoločnú reč,“ vyjadril sa Samuel Buček na margo rokovaní s Nitrou, ale jedným dychom dodal: „Samozrejme, prioritou je zahraničie.“ Práve pôsobenie v zahraničí sa môže javiť po koronakríze ako ťažký oriešok. „Čakám na to, čo sa vykľuje vonku. Sú tam rôzne opatrenia a kluby nevedia aké budú mať rozpočty. Treba čakať a všetko sa podľa mňa ukáže do dvoch až troch týždňov,“ pokračoval Samuel Buček. Tomu podriaďuje aj vlastné nastavenie a je si vedomý, že tlačiť na pílu nie je správna cesta. „Nechávam tomu voľný priebeh. Myslím si, že to extra netlačím. Užívam si teraz voľno a uvidíme ako sa veci vyvinú. V prvom rade si chcem oddýchnuť, aby som načerpal sily, ale hlavne chuť do novej sezóny,“ uviedol Buček k predstavám o termíne uzatvorenia novej zmluvy. 

Ihneď po skončení sezóny nezaháľal a rozbehol prípravu na tú ďalšiu. Letná drina neobišla ani jeho a počas nej sa riadil pokynmi skúseného zahraničného trénera. „Trénoval som tri mesiace a teraz si dávam tri týždne voľno, takže už netrénujem. Mal som tréningový plán od fínskeho kondičného trénera,“ uviedol šikovný pravák. Pri zostavovaní tréningových osnov stavil na partiu, ktorá mu je blízka. „Pripravoval som sa spolu s Erikom Gubom, Máriom Múčkom a s partiou chalanov, s ktorými som vyrastal,“ povedal slovenský krídelník. 

Sezóna 2019/20 bola pre hokejovú verejnosť zvláštnou. O jej netradičné ukončenie sa postarala pandémia koronavírusu. Klub spod Zobora sa po sérii siedmich medailí v rade herne trápil, ale aj zásluhou Bučeka sa prepracovali Nitrania ešte pred ukončením sezóny na postupové siedme miesto. Nie príliš vydarená sezóna trápila aj druhého najlepšieho strelca HK Nitra. „Minulá sezóna bola kostrbatá. Raz to bolo dobré, raz zlé. Každý rok príde na nejaké mužstvo kríza a nedá sa stále hrať o prvé priečky. Tento rok sme mali slabšiu sezónu, v ktorej sa nám až tak nedarilo,“ vyjadril sa Samuel Buček pri bilancovaní sezóny. V množstve negatív našiel Buček aj pozitíva. „Bola to dobrá skúsenosť pre nás všetkých. Ku koncu sme to zvrátili späť a začali viac vyhrávať. Dostali sme sa na postupové miesto do Play-off. Dôležité bolo, že sme to nevzdali a poučili sme sa z niektorých vecí a posunulo nás to vpred,“ uzavrel pre HockeySlovakia Samuel Buček.