Prehra tímu SR ženy 18 v prvom zápase na turnaji v Japonsku

TOMAKOMAI / BRATISLAVA (SZĽH) - Slovenská hokejová reprezentácia žien do 18 rokov odohrala prvý zápas na Turnaji European Hockey Tournament v Japonsku v meste Tomakomai za účasti domáceho Japonska, Nemecka, Švajčiarska a Slovenska. Zverenky trénera Petra Kúdelku nastúpili proti japonskému výberu. Naše hráčky inkasovali tri góly už v prvých desiatich minútach. Japonky však mali už v prvej tretine až 27 striel na bránu a celkovo vystrelili až 64-krát.

Slovenky boli pod veľkým tlakom nútené faulovať a umožnili súperkám hrať až 11 presiloviek, kým Japonky boli vylúčené iba štyrikrát. Napriek tomu inkasoval slovenský výber iba jeden gól v oslabení o dve hráčky. Všetky ostatné oslabenia sme ubránili aj zásluhou vynikajúceho výkonu brankárky Nikoly Zimkovej, ktorá úspešne kryla až 57 striel.

Nasledujúce dva zápasy odohrajú Slovenky proti Nemecku a Švajčiarsku.

European Hockey Tournament (Tomakomai, Japonsko) - výsledky:
SR ženy "18" - Japonsko "18" 0:7 (0:3, 0:2, 0:2)

Zostava SR: Zimková - Vysokajová, Stern, Leskovjanská, Giertlová, Plankenauerová, Jašková - Matejková, Kapičáková, Halušková - Dobošová, Fančovičová, Štetiarová - Nemčeková, Cengeľová, Schredlová - Klimantová, Kučerová, Lahová

Výsledok druhého štvrtkového zápasu:
Nemecko - Švajčiarsko 4:1 (1:0, 2:1, 1:0)

Ďalší program:
Sobota 24.8.: Slovensko - Nemecko
Nedeľa 25.8.: Švajčiarsko - Slovensko