Podcast: S Miroslavom Šatanom o pomoci pre kluby, vracaní odznaku i znovuotvorení témy logo verzus štátny znak

BRATISLAVA (SZĽH) – Vedenie Slovenského zväzu ľadového hokeja odštartuje budúci týždeň maratón debát so všetkými klubmi, z ktorých mnohé sú znepokojené dopadmi pandémie koronavírusu na ich ďalšie fungovanie. V hre je viacero scenárov, medzi nimi, bohužiaľ, aj katastrofické. Vedenie zväzu chce podať ohrozeným subjektom pomocnú ruku. Akým spôsobom?

Jednak finančným, jednak materiálnym. Súhlasí prezident zväzu Miroslav Šatan - hoci o tom rozhoduje zasadnutie kongresu - napríklad s prerozdelením zisku z majstrovstiev sveta 2019 medzi kluby na minimalizovanie ekonomických škôd spôsobených koronavírusom? 

Ako reaguje na štvrtkové vyjadrenie prezidenta banskobystrického klubu Juraja Kovala, ktorý chce vrátiť Zlatý odznak SZĽH?

Ako hodnotí činnosť Ligovej rady, nového riadiaceho orgánu Tipsport Ligy?

Súhlasí s prípadným vrátením SZĽH do vzorca na výpočet dotácií pre športové zväzy, ktorý definuje Zákon o športe, ako to v nedávnom rozhovore Denníku N naznačil nový štátny tajomník pre šport Ivan Husár?

Zostane po zmene vlády na reprezentačných dresoch štátny znak alebo bude dominovať logo HockeySlovakia? 

Je vzhľadom na súčasnú ekonomickú krízu ohrozená plánovaná výstavba hokejových akadémií v regiónoch?

Ako by mala vyzerať príprava slovenskej reprezentácie na augustovú olympijskú kvalifikáciu, ktorá zatiaľ nebola zrušená?