Podcast s Jirkom Bicekom: O konci kariéry v Košiciach i pátraní po stratenom Stanleyho pohári

BRATISLAVA (SZĽH) - Štvrtého marca uplynulo deväťsto dní od posledného súťažného štartu Jiřího Biceka v kariére. V septembri 2017 hral za Košice proti Banskej Bystrici, no pre zranenie sa netešil naplno z víťazstva 2:1. A veľa radosti mu nepriniesli ani následné udalosti. 

Po úspešnej liečbe sa víťaz Stanleyho pohára a dvojnásobný slovenský majster nevrátil do súťažného kolotoča. S Košicami sa nerozišiel najlepšie. Dokázal za 900 dní zabudnúť na trpký koniec? „Nebol som nahnevaný, skôr sklamaný. Pôsobil som azda dvadsať rokov v zahraničí, zahral som si v najlepších ligách sveta. Vonku sa k hráčom správajú ako k rodine. Košická skúsenosť ma sklamala v tom, že som sa zranil vo výkone práce. Zo zahraničia som bol zvyknutý na stopercetnú starostlivosť, na iný druh prístupu. Nebol som pripravený, že doma sa môže prihodiť opak. Stalo sa, poučil som sa. Prišla mi však ponuka zo zväzu, za ktorú som vďačný,“ poukázal Jiří Bicek najskôr na situáciu ohľadom konca kariéry v Košiciach a následne na pozíciu regionálneho inštruktora SZĽH, ktorú zastáva v košickom hokejovom regióne. 

Mimochodom, viete, že 31. júla 2003, keď stálo na košickej Hlavnej ulici niekoľko tisíc ľudí tešiacich sa na premiérový pobyt Stanleyho pohára na Slovensku, bol Jiří Bicek absolútne bezmocný? Namiesto úsmevných a víťazných póz so strieborným grálom musel davu oznámiť, že očakávaná trofej nedorazila. Prečo? To už sa dozviete v našom podcaste!

Okrem iného nájdete odpovede aj na nasledujúce otázky:

Fandí Jiří Bicek aj naďalej HC Košice?
Prečo sa mu podarilo vyhrať Stanleyho pohár v roku 2003?
S ktorými hráčmi New Jersey z majstrovskej sezóny je v kontakte?
Kde zostal trčať Stanleyho pohár 31. júla 2003, keď mal byť v Košiciach?
Aké ďalšie faux pas v súvislosti s pohárom sa stalo krátko po jeho odchode z východu SR?
Akú špecialitu si Jirko Bicek vychutnal z vrchnej misy Stanleyho pohára?
Pri akej príležitosti vyťahuje prsteň pre víťaza NHL?
Prečo nemá najlepšie spomienky na otvárací zápas MS 2009?
Čo je náplňou jeho práce v pozícii regionálneho inštruktora SZĽH?