Po dvoch ťažkých súperoch nás čaká Francúzsko

MINSK (SZĽH, štu) – Po úvode šampionátu, v ktorom sme podľahli v zápasoch s Českom 2:3 po predĺžení a 1:4 s Kanadou, nastúpia Slováci v pondelok od 15.45 SELČ   proti Francúzom. Hendersonov tím už nie je favoritom, ako predchádzajúci súperi Slovenska. „Favoriti našej skupiny sú jasní – Švédsko, Česko a Kanada. Potom nasleduje päť vyrovnaných tímov, medzi ktoré patríme aj my. V porovnaní s prípravou, v ktorej sme sa stretli dva razy aj s Francúzmi, sa ich mužstvo posilnilo. Očakávam, že to nebude ľahký zápas,“ povedal pred zajtrajším duelom tréner Vladimír Vůjtek.

Po dvoch stretnutiach pochválil tím za bojovný a zodpovedný výkon, ale hráčom prízvukoval, že od zápasu s francúzskym výberom už musia jeho zverenci získavať body. „Postup do štvrťfinále je pre nás cieľom a ak sa mu chceme priblížiť, musíme s Francúzmi vyhrať. V zápasoch s Českom aj Kanadou sme hrali dobre, a tak verím, že na tieto výkony nadviažeme aj proti zajtrajšiemu súperovi. V bránke nás podržal Laco. Výsledok duelu Francúzsko – Taliansko nás potešil, ale v prvom rade sa musíme pozerať na seba. Určite chceme v pondelok získať tri body,“ dodal Vůjtek.

Kým v stretnutiach v piatok a sobotu sa Slováci opreli aj o fantastickú atmosféru, ktorú im pripravila početná slovenská skupina fanúšikov, je otázne, koľko Slovákov bude v aréne Čižovka fandiť aj zajtra. „Je fantastické, keď stále počujete Slovensko do toho! Veríme, že priazeň nám naši fanúšikovia prejavia aj v ďalších zápasoch základnej skupiny,“ pridal zatiaľ najproduktívnejší Slovák na turnaji Michel Miklík, ktorý strelil gól a na dva prihral.

Po dopísaní na súpisku bude trinástym útočníkom Andrej Šťastný a na tribúne bude sedieť trojica Július Hudáček, Vladimír Mihálik a Marcel Haščák.  Slovensko nastúpi na zápas s Francúzskom v modrých dresoch. Súboj povedú Američania Keith Kaval a Steve Patafie s čiarovými arbitrami Ivanom Deďuľom z Bieloruska a Švajčiarom Nicolasom Flurim. Slováci nastúpia proti Francúzom na 22. vzájomný zápas v histórii, doteraz dosiahli šestnásť víťazstiev a tri remízy. 

Ako trénovali Slováci

Laco, Janus, Hudáček

Ďaloga Sloboda

Šatan Hrivík Nagy

Marinčin Brejčák

Pánik Viedenský Tatar

Švarný Valach

Miklík Marcinko Réway

Čerešňák (Mihálik)

Skokan Mikúš Tybor

Šťastný (Haščák)