Slováci by mali hrať na budúcoročných MS v základnej skupine v Ostrave

MINSK - Slovenská reprezentácia by mala na budúcoročných majstrovstvách sveta hrať v základnej skupine v Ostrave. Je to jedna z priorít organizátorov z Českej republiky, ktorí chcú mať domáci výber v Prahe a slovenský v Ostrave. Rozdelenie do základných skupín bude známe na základe pošampionátového rebríčka IIHF. Zatiaľ jedinou istotou je, že Slováci sa o rok stretnú s Rakúšanmi. Ďalších súperov definitívne spoznajú o pár dní.

Organizátori majstrovstiev sveta majú právo presunúť jeden tím z jednej skupiny do druhej, aby sa zvýšil divácky záujem o turnaj. Pred šampionátom 2013 takto presunuli Rusko zo skupiny v Štokholme do Helsínk. Ak by sa teraz mali dostať Slováci alebo Česi do jednej skupiny, organizátori budú chcieť urobiť podobný presun. Česi už rokujú o budúcoročných majstrovstvách sveta priamo v Minsku, kde zbierajú množstvo skúseností. Zapoja sa aj do rokovaní o zložení základných skupín MS 2015.

Budúcoročný svetový šampionát sa uskutoční v Prahe a Ostrave od 1. do 17. mája 2015. Slovenská hokejová reprezentácia účinkovala na MS v Ostrave už v roku 2004 a vtedy zaplnili severomoravské mesto tisícky jej fanúšikov.