Pätnásťročný slovenský talent proti štyrom cudzincom. Kto získa decembrový Krištáľový puk?

Tri ocenenia Krištáľový puk putovali v tejto sezóne do Košíc, Nitry a Michaloviec. Vo výbere piatich najkrajších gólov decembra však figuruje iba jeden klub so šancou na druhý triumf v prebiehajúcom ročníku. Michalovskú Duklu bude reprezentovať Mitchell Heard, ktorého vyzvú v boji o prvenstvo ďalší traja legionári a 15-ročný slovenský mladík. Hlasovať môžete do 15. januára 23.59 prostredníctvom mobilnej aplikácie Tipos extraliga.

Michal Plančár – HC ‘05 Banská Bystrica (23. kolo)

Historický druhý najmladší strelec gólu v slovenskej najvyššej súťaži bude v dobrom spomínať na prvý decembrový deň uplynulého roku. Stále iba 15-ročný mladík bol na konci vydarenej kombinácie hráčov Banskej Bystrice, keď puk usmernil do odkrytej bránky. Premiérovým extraligovým zásahom navyše prispel k víťazstvu „baranov“.

Severi Lahtinen – HK 32 Liptovský Mikuláš (23. kolo)

Fínsky legionár zažiaril v úvode decembra na domácom ľade proti Zvolenu. Nazbieral štyri kanadské body za tri góly a jednu asistenciu. Hetrik navyše skompletizoval efektným spôsobom. Prevzal si puk na útočnej modrej čiare, kľučkou sa zbavil defenzívneho hráča súpera, položil si brankára a pohodlne skóroval. 

Filip Ahl – HK Dukla Trenčín (28. kolo)

Hokejisti Dukly Trenčín pripravil svojim fanúšikom krásny vianočný darček, keď krátko pred Štedrým dňom zdolali Slovan na zaplnenom domácom štadióne presvedčivo 5:1. Hernú pohodu Trenčanov dokumentoval piaty gól. Puk si vymenila útočná trojica Jozef Baláž, Tor Immo a zakončujúci Filip Ahl, ktorý pohotovou strelou príklepom nedal šancu Denisovi Godlovi. 

Igor Merežko – HK Spišská Nová Ves (30. kolo)

Najlepší ukrajinský hokejista v roku 2023 mal v decembri vynikajúcu formu a pomohol Spišiakom k upevneniu si vedúcej pozície v tabuľke. Ofenzívny obranca nazbieral v decembri dvanásť kanadských bodov za tri góly a deväť asistencií. Jeho zásah do siete Michaloviec v 30. kole bol výstavný. Merežko vyťažil z ideálnej prihrávky a presnou strelou napol odkrytú sieť. 

Mitchell Heard – HK Dukla Ingema Michalovce (31. kolo)

Posledné kolo minulého kalendárneho roka prinieslo taktiež gólovú lahôdku, o ktorú sa postarali Michalovčania. Kaspars Daugavinš prekvapil obranu Spišiakov nečakanou zadovkou a nechal vyniknúť spoluhráča Mitchella Hearda. Kanaďan poľahky obišiel brániacich hráčov, pomýlil aj brankára Filipa Suráka a zasunul puk medzi tri žŕdky.