Odveta Slovenkám nevyšla. S Rakúšankami prehrali

ZELTWEG (SZĽH) – Slovenská ženská hokejová reprezentácia nezopakovala výkon z prvého prípravného zápasu v Zeltwegu. Po sobotňajšom víťazstve 5:2 sa skončil druhý duel s rovnakým skóre – no s triumfom pre domáce Rakúšanky. Zverenkyne trénera Jána Bezdeka nezopakoval razantný vstup do zápasu tak ako v sobotu, keď už po šestnástich minútach viedli 2:0. Tentokrát sa kľúčové momenty duelu odohrali v druhej časti hry, v ktorej boli Slovenky síce herne lepšie, no do kabín odchádzali už za nepriaznivého stavu 1:3. V závere sa už ženskej reprezentácii nepodarilo streliť kontaktný gól, ktorým by mohli zdramatizovať záverečné minúty stretnutia.

V bráne slovenského družstva dostala príležitosť gólmanka zo Zvolena Adriana Hrčková, ktorá ale nepodala optimálny výkon.

Najbližšie sa ženská hokejová reprezentácia predstaví na februárovom Turnaji štyroch krajín vo francúzskom Epinale. Okrem domácej reprezentácie budú súperkami Slovenska aj výbery Maďarska a Nórska.

 

Ján Bezdek – tréner hokejovej reprezentácie Slovenska žien:

"Nezačali sme tak, ako v sobotňajšom prvom stretnutí proti tomuto súperovi. Vstup do zápasu bol z našej strany zbytočne ustráchaný. Dievčatá prestali strieľať a ako by si mysleli, že im to v zápase pôjde samé od seba. Paradoxne najlepší výkon sme podali v druhej tretine, ktorú sme prehrali 0:2. Trikrát sme trafili tyčku, bohužiaľ sme nedokázali využiť žiadnu z ponúknutých presilových hier. Rakúšanky nám dvakrát ušli a boli z toho góly. Nechcem hovoriť, že sme mali smolu ale aj také situácie prináša hokej. V záverečnej časti hry vyprodukovali dievčatá viacero zbytočných chýb – neviem či to bolo spôsobené únavou, to si musíme rozobrať s trénermi. Gól v poslednej minúte už nič neriešil ale iba kozmeticky upravil konečný výsledok. Oba tímy mali rovnaký čas na prípravu na zápas – takže na to sa vyhovárať nebudeme. Tieto prípravné stretnutia s Rakúskom nám ukázali, ako budú dievčatá hrať v prípade dvoch po sebe nasledujúcich zápasoch. Aj na MS sa môže stať že budeme hrať večerný a hneď na druhý deň dopoludnia druhý duel. Ukázali sa nám hráčky, ktoré sme si chceli otestovať aj pri takomto zaťažení."

 

Druhé prípravné stretnutie v Zeltwegu (Rakúsko)

Rakúsko – SLOVENSKO 5:2 (1:1, 2:0, 2:1)

Góly SR: 16. Novotná, 60. Halušková

Vylúčení: 5:4, presilovky 1:0, oslabenia: 0:0

Zostava SR Ženy: Hrčková – Dzurinová, Čurmová, Halušková, Králiková, Záborská, Honečková – Ištocyová L., Maskaľová, Klimášová, Novoná, Hlinková, Korenková, Čorňáková, Agoštonová, Trebulová.


Ďalšie články