Nový ročník ST. Nicolaus 1. hokejovej ligy odštartuje aj s novinkami

BRATISLAVA (SZĽH) – V stredu, 13. septembra oficiálne odštartuje nový ročník našej druhej najvyššej súťaže, ST. Nicolaus 1. hokejovej ligy. Sezóna 2017/2018 prinesie niekoľko noviniek aj nových účastníkov. Súťaž opustila majstrovská Detva, ktorá získala extraligovú licenciu namiesto MHC Martin a postúpila do extraligy. Novými tímami v prvej lige tak budú HC Bratislava, Dubnica a béčko Nových Zámkov. "Podľa mňa súťaži chýbal bratislavský klub. Verím, že tento nováčik oživí celú I. ligu a nemožno zabúdať ani na Dubnicu. Silné by mali byť aj Michalovce, majú nových partnerov a zrekonštruovaný štadión. Prešov mal veľmi dobrú návštevnosť a Skalica sa v uplynulej sezóne prebojovala až do tipsportligovej baráže," povedal na tlačovej konferencii pred začiatkom novej sezóny prezident Združenia oddielov a klubov I. hokejovej ligy Róbert Ľupták.

Oficiálny názov 1. hokejovej ligy je po novom ST. Nicolaus 1. hokejová liga. "Spolupráca s hokejom ma význam, preto sme sa rozhodli, že ju budeme podporovať. Chceme pomôcť lige, aby bola silnejšia, a aby mohla vychovávať viac talentov. Ani futbal, ani hokej, nemôžu fungovať bez toho, aby mali kvalitné nižšie súťaže. Na túto spoluprácu sa veľmi teším," povedal na tlačovej konferencii Dušan Haruštiak, generálny riaditeľ St. Nicolaus.

 

Účastníci ST. Nicolaus 1. hokejovej ligy:

  1. HK Spišská Nová Ves
  2. OAHL Bratislava (HC Bratislava)
  3. HC Topoľčany
  4. HK Skalica
  5. MHK Dubnica
  6. HK Gladiators Trnava
  7. HC Prešov 07 Penguins
  8. HK DUKLA Michalovce
  9. HK´95 Považská Bystrica
  10. HC Nové Zámky „B“

 

Každý z desiatich účastníkov ST. Nicolaus 1. hokejovej ligy tak odohrá po 5 zápasov (45 kôl) 2x doma, 2x vonku a v piatej sérii zápasov základnej časti budú mať výhodu domácich ľadových plôch družstvá klubov, ktoré sa v sezóne 2016/2017 umiestnili na konečnom 1.-5. mieste (resp.2.-5., keďže Detva postúpila do extraligy). Aj v sezóne 2017/2018 odohrá každý účastník prvej ligy jedno stretnutie s HK Orange 20 ako podporu v príprave SR20 na MS tejto vekovej kategórie.

Do Play Off (ktoré sa začne 13. februára 2018) postupujú tímy z 1.-8. miesta, pre posledné dva tímy sa sezóna po základnej časti skončí. Play Out ST. Nicolaus 1. hokejovej ligy sa neuskutoční. Víťaz druhej ligy a zdolaný finalista postupujú do prvej ligy a navýšia tak počet účastníkov na 12. Víťaz prvej ligy a zdolaný finalista sa stretnú v Play Out Extraligy s družstvami umiestnenými na 9. a 10. mieste Tipsport ligy. Meno víťaza ST. Nicolaus 1. hokejovej ligy za sezónu 2017/2018 spoznáme najskôr 9. marca 2018 (najneskôr 12. marca 2018). Zápasy Play Off, vrátane finále, sa bude hrať na 3 víťazné zápasy.

Kluby ST. Nicolaus 1. hokejovej ligy sa dohodli, že počet zahraničných hráčov je upravený na 3 za jedno družstvo v jednom majstrovskom stretnutí. Zároveň sa dohodli, že počet hráčov do 23 rokov v jednom družstve v jednom majstrovskom stretnutí je stanovený na minimálne 7.

Program prvého kola - 13. september:

HK Spišská Nová Ves - HC Nové Zámky B

HC Osmos Bratislava - HK´95 Považská Bystrica

HK Skalica - HC Prešov Penguins

HC Topoľčany - HK Dukla Michalovce

MHK Dubnica nad Váhom - HK Gladiators Trnava