Nominácia: Ženskú reprezentáciu čaká trojdňový tréningový kemp v Bratislave

BRATISLAVA (SZĽH) – Slovenská ženská hokejová reprezentácia absolvuje v priebehu aktuálneho týždňa trojdňový výcvikový tábor v Bratislave. Zverenky fínskeho trénera Arta Sieppiho sa stretnú v stredu 10. mája napoludnie na Zimnom štadióne Vlada Dzurillu v Ružinove, akcia národného tímu potrvá do piatkového popoludnia. 

Slovenky mali pôvodne v priebehu apríla nastúpiť na turnaji A-skupiny I. divízie MS v Číne, ale namiesto toho odohrali dva prípravné zápasy v Rakúsku, v ktorých dosiahli víťazstvá. IIHF preložila šampionát na termín od 20. do 26. augusta, preto bude realizačný tím v priebehu nasledujúcich mesiacov priebežne kontrolovať pripravenosť hráčok smerom k majstrovstvám.

V nominácii na májový kemp v hlavnom meste figuruje 22 korčuliarok a štyri brankárky. Z pôvodného 28-členného zoznamu vypadli z dôvodu študijných povinností Annamária Suráková, Diana Fortunová a Laura Ivanecká. Poslednú menovanú nahradila Ivana Látková.

„Hráčky čaká päť tréningových jednotiek na ľade a tie, ktoré nepatria do centralizovanej prípravy, absolvujú navyše všeobecné motorické testy, aby sme mali informácie o všetkých dievčatách. Tréner Sieppi bude chcieť vidieť, ako sú na tom hráčky v úvode prípravy na novú sezónu,“ prezradila generálna manažérka ženských reprezentácií Ľubomíra Kožanová.

„Našim hlavným cieľom je momentálne kvalitná príprava tímu smerom k augustovým majstrovstvám sveta. Na májový trojdňový kemp nadviažeme od 5. do 9. júna v Pezinku, kde budeme mať k dispozícii aj hráčky študujúce v zámorí. Od 10. júla budeme trénovať na ľade s dievčatami pôsobiacimi v centralizovanej príprave pod ŠKP Bratislava, od 24. do 28. júla sa budeme pripravovať opäť v Pezinku už pod vedením trénera Sieppiho a potom náš čaká záverečná fáza prípravy. Do Číny odletíme 11. alebo 12. augusta,“ doplnila Kožanová, ktorá verí, že by Slovenky mohli získať jednu z dvoch miesteniek do elitnej kategórie MS.

Slovenské reprezentantky začnú šampionát 20. augusta zápasom s domácimi Číňankami a o deň neskôr vyzvú Holanďanky. Potom je na programe voľný deň, 23. augusta nastúpia proti Nórkam, 24. augusta proti Dánkam a účinkovanie na podujatí zakončia 26. augusta proti Rakúšankám. Dve najvyššie umiestnené družstvá si vybojujú postup medzi svetovú špičku, kde nahradia zostupujúce Maďarsko a Francúzsko. 

Nominácia SR Ženy na VT v Bratislave (10. - 12. 5.)

Hráčky podľa klubov
Lilien BEŇÁKOVÁ Barani HŠMH Banská Bystrica
Zuzana DOBIAŠOVÁ HC ŠKP Bratislava
Lucia DRÁBEKOVÁ HC ŠKP Bratislava
Lucia IŠTOCYOVÁ HC ŠKP Bratislava
Laura JANCSÓOVÁ HC ŠKP Bratislava
Tatiana KORENKOVÁ HC ŠKP Bratislava
Barbora KAPIČÁKOVÁ HC ŠKP Bratislava
Lívia KÚBEKOVÁ HC ŠKP Bratislava
Emma PLANKENAUEROVÁ HC Petržalka 2010 Bratislava
Soňa KUBANIOVÁ HK Humenské Levy
Lívia DEBNÁROVÁ HC Lučenec
Romana HALUŠKOVÁ MHK-Martin
Nikola RUMANOVÁ MHK-Martin
Kristína ŠIMNOVÁ MHK-Martin
Nina ŠTRBÁKOVÁ MHK-Martin
Ema TÓTHOVÁ HK Lokomotíva Nové Zámky
Emília LESKOVJANSKÁ ŽHK Poprad
Laura ŠULIKOVÁ ŽHK Poprad
Tatiana BLICHOVÁ HC Prešov
Ivana LÁTKOVÁ Vlci Žilina - mládež
Ema GÁLISOVÁ HC Topoľčany
Hana KRÁKOROVÁ HK Trnava
Nikola NEMČEKOVÁ Vlci Žilina-mládež/HC ŠKP Bratislava
Alžbeta ŠULÍKOVÁ Vlci Žilina-mládež/HC ŠKP Bratislava
Lucia HALUŠKOVÁ KMH Budapešť (Maď.)
Nikola ZIMKOVÁ Bjorkloven Umea (Švéd.)
REALIZAČNÝ TÍM
Manažérka Ľubomíra Kožanová
Hlavný tréner Arto Sieppi
Asistentka trénera Iveta Frühauf
Asistent trénera Miroslav Mosnár
Tréner brankárok Roman Mega
Masér Dušan Čulka

Ďalšie články