Na WSI v Drážďanoch víťazstvo junioriek SR nad Nemkami

Logo World Selects Invitational

DRÁŽĎANY - Aj druhý krok hokejových reprezentantiek Slovenska do 18 rokov na turnaji World Selects Invitational v nemeckých Dražďanoch bol úspešný. Po utorňajšom víťazstve 4:2 nad severoamerickým Výberom východného pobrežia zverenky trénera Petra Kúdelku  si poradili v stredu predpoludním s výberom rovesníčok domáceho Nemecka 3:2. 

Vo štvrtok čakajú na naše juniorky dve stretnutia - o 12.00 s družstvom Pro Hockey (ide o výber hokejistiek z kanadského Toronta a jeho okolia) a o 16.30 proti rovesníčkam Talianska. 

World Selects Invitational hráčok do 18 rokov v Drážďanoch - streda:

Výber Nemecka - Slovenska 18 2:3 (1:1, 1:2)

Na rozdiel od úvodného súboja išli v 6. min. do vedenia súperky. Slovenky odpovedali o deväť minút zásluhou Tamary Dobošovej, ktorá dnes napodobnila dvojgólovú Prešovčanku Dominku Sedlákovú z utorka. Hráčka HK Iskra Partizánske totiž po obrátke (hrá sa 2 x 20 min.) bola v 24. minúte aj autorkou vedúceho gólu z presilovky. Na rozdiel dvoch gólov zvýšila v 29. min. Sofia Vysokajová, keď druhú asistenciu v dueli si pripísala Lucia Halušková. Nemkám sa síce podairlo znížiť necelých 10 minút pred koncom, ale ich ďalšie pokusy  Emma Posingerová, ktorá odchytala celé stretnutie, zlikvidovala. O prevahe našich junioriek svedčí aj pomer striel 27:15.

Góly SR 18: 15. Dobošová (L. Halušková, Matejková), 24. Dobošová (Matejková, L. Šulíková), 29. Vysokajová (L. Halušková)

Vylúčenia 2:3, presilovky 0:1, oslabenia 0:0, strely na bránku 15:27

Barbora Kežmarská (asistentka trénera): "Stredajšiu prvú polovicu odohrali naše dievky vlažnejšie, menej korčuľovali, čo sme im s trénerom  Petrom Kúdelkom v prestávke, trošku dôraznejšie pripomenuli. Zabralo to, pokračovanie už bolo v norme a vyslúžili si aj našu pochvalu."

Peter Kúdelka (tréner junioriek SR 18): "Utorňajší duel so zámorskými súperkami zvládli dievčatá perfektne, hoci vykorčuľovali na ľad po sedemhodinovej ceste takmer priamo z autobusu. Hrali veľmi akrívne, výdatne korčuľovali a dobre kombinovali. V stredu to bola iná káva, pretože naše hráčky sa domnievali, že ich nič nemôže prekvapiť. Opak bol pravdou, húževnaté Nemky nás v prvej polovici zápasu neraz dostali pod tlak. Zvýšenie hlasu v prestávke ako povedala moja kolegyňa zabralo a naopokon sme zaslúžene zvíťazili. Tešíme sa na pokračovanie, aj keď si uvedomujeme, že to najťažšie nás v Drážďanoch ešte len čaká."

Káder  reprezentačného družstva SR 18 Ženy na turnaj World Selects Invitational v Nemecku (Dražďany) v dňoch 8. – 13. 8. 2017:

Hráčky: Júlia MATEJKOVÁ (HC ´05 Banská Bystrica), Patrícia ÁGOŠTONOVÁ, Paula CAGÁŇOVÁ,  Diana VARGOVÁ (všetky HC ŠKP Bratislava), Nikola RUMANOVÁ, Andrea RIŠIANOVÁ (obe MHK Martin), Michaela Hana HAJNIKOVÁ, Sylvia MAŤAŠOVÁ (obe HK Mládež Michalovce), Tamara DOBOŠOVÁ (HK Iskra Partizánske), Laura ŠULÍKOVÁ (ŽHK Poprad), Dominika SEDLÁKOVÁ (P.H.K. Prešov), Alexandra ČORŇÁKOVÁ (ŽHK 2000 Šarišanka Prešov), Ema JAŠKOVÁ (MŠHK-mládež Prievidza), Lucia HALUŠKOVÁ, Romana HALUŠKOVÁ (obe MŠK Púchov), Lívia KÚBEKOVÁ (HK 91 Senica), Nina KUČERKOVÁ (HC Topoľčany), Sofia VYSOKAJOVÁ (MŠKM Trebišov), Ema PÖSINGEROVÁ (HK Trnava), Nikola NEMČEKOVÁ (MsHKM Žilina)

Realizačný tím: Ľubomíra KOŽANOVÁ (manažérka), Peter KÚDELKA (hlavný tréner), Barbora KEŽMARSKÁ (asistentka trénera), Ján CPIN (tréner brankárok), Marek BALÁŽ (kondičný tréner), MUDr. Mária ŠIŠKOVÁ (lekárka), Ľubomír BAKA (masér)