MS A-skupiny I. divízie žien: Slovenky neskórovali a podľahli domácim Francúzkam

ANGERS (SZĽH) – Slovenská ženská hokejová reprezentácia neuspela ani v druhom vystúpení na turnaji A-skupiny I. divízie majstrovstiev sveta. V pondelňajšom večernom dueli vo francúzskom Angers podľahla domácim hokejistkám 0:4 a nenapravila si chuť po nedeľňajšej tesnej prehre 1:2 s Nórkami. 

Francúzske reprezentantky začali zápas aktívnejšie, vpred ich hnalo takmer dvetisíc fanúšikov. V úvodnej tretine prestrieľali súperky a slovenskú brankárku Andreu Orolínovú zamestnali jedenástimi pokusmi. Prevaha domáceho výberu sa prejavila aj na výsledkovej tabuli. Dvojgólový náskok Francúzkam zabezpečili v rozpätí necelých troch minút Chloe Aurardová a Marion Allemozová. 

V druhom dejstve sa obraz hry zmenil. Zverenky Tomáš Segíňa pridali v ofenzíve. Na gól však nepremenili ani jednu z trinástich striel a taktiež nevyužili presilovú hru. Hráčky Francúzska boli efektívnejšie. V 25. minúte sa opäť presadila ich elitná formácia. Po prihrávke Chloe Aurardovej presne zakončila druhýkrát v stretnutí Marion Allemozová. 

Na začiatku tretej tretiny dostali Slovenky výhodu presilovky. Už po 12 sekundách putovala na trestnú lavicu Gwendoline Gendarmeová, ale domáce hokejistky oslabenie zvládli a neskôr využili početnú prevahu o dve hráčky. Na 4:0 zývšila v 48. minúte Estelle Duvinová. V závere stretnutia slovenské hráčky nedokázali skorigovať nepriaznivý stav aj vinou ďalších dvoch vylúčení.

Slovenské hokejistky čakajú na šampionáte dva dni voľna, po ktorých odohrajú v Angers ešte dva zápasy. Vo štvrtok o 16.00 h nastúpia proti Holanaďankám a účinkovanie vo Francúzsku uzavrú v sobotu o 16.00 h súbojom s Rakúšankami. 

Hlas po zápase

Tomáš Segíň (tréner SR ženy): "Prvých desať minút sme dodržiavali to, čo sme si povedali. Mali sme dobrý pohyb, pracovali sme v rámci zvoleného systému, získavali puky a vytvárali si šance. Nevyhli sme sa však individuálnym chybám, čo súperky využili a po prvej tretine viedli 2:0. V ďalších dvoch tretinách sme hráčkam prízvukovali, aby hrali jednoducho. Urobili sme zmeny v zostave, čo prinieslo oživenie, ale nie góly. Na tejto úrovni sa ťažko otáčajú zápasy a dvojnásobne to platí, ak hráte často v oslabení. Nedarí sa nám v útoku. Snažíme sa čo najviac strieľať a využívať každú pozíciu na zakončenie, ale, žiaľ, stále nám to nepadá a nechávame vyniknúť súperove brankárky. Napriek tomu budeme tvrdo pracovať a veríme, že v ďalších zápasoch sa presadíme. Čakajú nás dva dni voľna a po nich urobíme maximum pre to, aby sme v dueloch zvíťazili a vypočuli si slovenskú hymnu."

Turnaj A-skupiny I. divízie MS v Angers

Francúzsko – Slovensko 4:0 (2:0, 1:0, 1:0)
Góly:
11. Aurardová (Baudritová), 13. Allemozová (Baudritová, Villiotová), 25. Allemozová (Aurardová, Baudritová), 48. Duvinová (Villiotová, Aurardová).
Vylúčené: 3:6 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, strely na bránku: 33:26, rozhodovali: Hoveová (Nór.), Karklinová (Lot.) – Egliová (Švaj.), Lacková (Nem.), 1894 divákov.  

Zostava SR: A. Orolínová – L. Šulíková, Kúbeková, Bednárik, Drábeková, A. Šulíková, Košecká, Vysokajová, Leskovjanská – Nemčeková, Lucák Čupková, Suráková – Fančovičová, L. Ištocyová, Korenková – L. Halušková, Hlinková, Matejková – R. Halušková, Kapičáková, Maskaľová. Tréner T. Segíň.


Ďalšie články