Mladé Slovenky v jedenásťgólovej prestrelke pokorili Rakúšanky

VILLACH (SZĽH) – Slovenské hokejové reprezentantky do 16 rokov zvíťazili aj v druhom prípravnom zápase s rovesníčkami z Rakúska. Vo Villachu nadviazali na sobotňajší triumf 4:0 a v nedeľu zdolali rovnaké súperky 7:4.

Zverenky trénera Juraja Ostroluckého si v prvej tretine vytvorili dvojgólový náskok, ale po nevydarenej pasáži hry medzi 25. a 33. minútou prehrávali 2:3. Do druhej prestávky však stihli otočiť skóre na 6:3 zo slovenského pohľadu. V záverečnom dejstve sa Rakúšankam podarilo priblížiť na rozdiel dvoch gólov, no hosťujúci tím si poistil víťazstvo presným zásahom v závere riadneho hracieho času. 

Z mladých Sloveniek najviac vyšiel zápas útočníčke Nele Lopušanovej, ktorá strelila tri góly a na jeden prihrala. Dvakrát skórovala Michaela Sophia Paulínyová, po jednom góle pridali obrankyne Klára Macková s Alexandrou Mateičkovou. 

"Oproti prvému zápasu sme v druhom urobili viac hrubých chýb v defenzívnej činnosti. Musíme popracovať na jednoduchšom vychádzaní z obranného pásma. V útoku sme si často vedeli vypracovať strelecké pozície, ale premrhali sme správny moment na zakončenie. Mohli sme streliť ešte viac gólov,“ povedal hlavný tréner slovenskej ženskej šestnástky Juraj Ostrolucký, ktorý sa vyjadril aj k celkovému dojmu z víkendových duelov.

"Som spokojný aj nespokojný. Dievčatá mi urobili radosť pracovitosťou, nezlomnosťou, túžbou a vôľou ísť si za cieľom. Mali chuť po víťazstve, čo sa im dvakrát podarilo. Z tohto pohľadu som spokojný. Na druhej strane, súboje s Rakúšankami nám ukázali, čo ešte musíme zlepšiť," doplnil. 

Prípravný zápas ženských reprezentácií do 16 rokov v rakúskom Villachu

Rakúsko - Slovensko 4:7 (0:2, 3:4, 1:1) 
Góly:
25. Leitnerová (Köhlerová, Ungerová), 32. Christová (Hobitschová, Jobstová), 33. Leitnerová (Friedrichová, Ungerová), 43. Ungerová (Friedrichová) – 1. Lopušanová (S. Halušková), 12. Paulínyová (Tóthová), 35. Lopušanová, 36. Macková (Senková), 40. Paulínyová (Tóthová, Krákorová), 40. Lopušanová (Beňáková, S. Halušková), 58. Mateičková (Lopušanová, Macková).
Vylúčené: 6:3 na 2 min, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, strely na bránku: 16:40. 

Zostava SR: Líšková (49. Debnárová) – Mateičková, S. Halušková, Krákorová, Macková, Tomaštíková, Pitková – Taricsová, Beňáková, Lopušanová – Karkošková, Tóthová, Paulínyová – Senková, Feníková, Lacková – Fašková, Korčeková, Duduričová. Tréner: J. Ostrolucký.