Mladé Slovenky prehrali v príprave na MS s USA

BRATISLAVA (SZĽH) – Slovenská ženská reprezentácia do 18 rokov neuspela v poslednom prípravnom zápase pred štvrtkovým štartom majstrovstiev sveta tejto vekovej kategórie na Slovensku. V bratislavskej Petržalke prehrali zverenky trénera Petra Kúdelku z jedným z najkvalitnejší výberov sveta, s USA 0:11. O osude stretnutia sa rozhodlo už v priebehu prvej tretiny, v ktorej mladé Slovenky inkasovali od súperiek päť gólov. V stretnutí dostali príležitosť zachytať ši proti top hráčkam sveta obe brankárky, prvé dve tretiny odchytala Nikola Zimková, tú poslednú sa v bráne predstavila Laura Medviďová.

Slovenské reprezentantky nastúpia v prvom zápase elitnej kategórie MS do 18 rokov na štadióne v Ružinove vo štvrtok, kde budú ich súperom od 20.30 hod. rovesníčky zo Švédska. V základnej skupine následne čakajú národný tím ešte súperky zo Švajčiarska a Česka.

 

Prípravný zápas, Bratislava - Petržalka

SLOVENSKO 18 – USA 18 0:11 (0:5, 0:5, 0:1)

Vylúčení: 3:4, presilovky: 0:2, oslabenia: 0:0

Zostava SR: Zimková, Medviďová – Vysokajová, Leskovjanská, Stern, Slováková, Giertlová, Jašková – Matejková, Halušková, Kapičáková, Dobošová, Kučerová, Nemčeková, Frančovičová, Schredlová, Klimantová, Hudáková, Štetiarová, Lahová, Kušmireková.

 

Peter Kúdelka – tréner ženskej reprezentácie do 18 rokov:

"Posledný zápas pred štartom MS sme hrali so súperom najťažšieho možného kalibru. Súper bol na diametrálne rozdielnej úrovni vo všetkých činnostiach a my sme sa celú dobu iba bránili v obrannom pásme. Aj napriek tomu negatívnemu výsledku sme až do konca stretnutia bojovali a dreli – snažili sme sa nevyjsť z nášho herného systému. Ale súperove kvality boli odlišné od tých našich. Považujem to za výbornú skúsenosť pre nás všetkých, doteraz sme sa s tak kvalitným súperom nemali možnosť stretnúť. Pozeráme sa na tento zápas ako na možnosť zbierať cenné skúsenosti a verím, že ich zužitkujeme na majstrovstvách sveta."