Miestenku do LM 2018/2019 má už osem tímov

BRATISLAVA 27. februára (SITA) - Už osem tímov má istotu miestenky v hokejovej Lige majstrov 2018/2019. Účasť v LM už majú zabezpečenú hneď dva kluby z Fínska, ide o úradujúceho víťaza súťaže JYP Jyväskylä a suverénneho lídra miestnej Liigy Kärpät Oulu.

Zo Švédska je to Växjö Lakers, ktorý neohrozene kraľuje tabuľke SHL. Do Ligy majstrov ide aj Plzeň, ktorá v českej extralige neskončí po základnej časti horšie ako na druhej priečke.

Švajčiarsky Bern nebude v NLA horšie ako druhý a tiež má istotu miestenky v prestížnej súťaži, Red Bull Mníchov ide do LM ako istý víťaz základnej časti nemeckej DEL. Ako prvý sa do nadnárodnej súťaže prebojoval bieloruský tím Junosť Minsk z pozície víťaza Kontinentálneho pohára, nasledoval rakúsky tím Viedeň Capitals ako víťaz v základnej časti nadnárodnej súťaže EBEL.

V sezóne 2018/2019 bude mať hokejová Liga majstrov 32 účastníkov. Švédsko, Fínsko, Švajčiarsko, Česko, Nemecko a Rakúsko ako zakladateľské krajiny majú nárok na tri až päť klubov v závislosti od trojročného rebríčka krajín. V súťaži sa predstavia aj majstri Slovenska, Nórska, Dánska, Francúzska, Bieloruska, Veľkej Británie a Poľska, chýbať nebude ani spomenutý víťaz Kontinentálneho pohára.

Prehľad istých účastníkov hokejovej Ligy majstrov 2018/2019 - zatiaľ 8 tímy z 32 účastníkov:

SC Bern (Švaj.), Red Bull Mníchov (Nem.), Junosť Minsk (Biel.), Viedeň Capitals (Rak.), JYP Jyväskylä (Fín.), Kärpät Oulu (Fín.), Växjö Lakers (Švéd.), HC Plzeň (ČR)