Michalovce hostia prvýkrát ženský Turnaj šiestich krajín

BRATISLAVA (SZĽH) – Necelé dva roky po rozsiahlej rekonštrukcii Zimného štadióna budú Michalovce hostiť po prvýkrát medzinárodný ženský Turnaj šiestich krajín. Na východe Slovenska sa okrem výberu trénera Mateja Ševčíka predstavia tímy Francúzska, Nórska, Číny a aj účastníčky elitnej kategórie budúcoročných majstrovstiev sveta žien z Maďarska a Dánska. „Pre našu reprezentáciu je to prvá medzinárodná previerka v tejto sezóne. Jej vrcholom bude aprílový svetový šampionát divízie 1, skupiny A vo Francúzsku,“ uviedla manažérka národného tímu Ľubomíra Kožanová. Slovenky sa na podujatí organizovanom Slovenským zväzom ľadového hokeja stretnú od 6. do 9. novembra v základnej skupine s reprezentáciami Francúzska, Nórska a Číny. Turnaj vyvrcholí sobotňajšími stretnutiami o prvé, tretie a piate miesto.

 

Odmena pre Michalovce

Skutočnosť, že sa medzinárodný turnaj uskutoční v Michalovciach nie je náhoda. Z tohto mesta pochádza aj najskúsenejšia hráčka a kapitánka národného tímu Nicol Čupková – jediná Slovenka pôsobiaca v Rusku, a tiež jej spoluhráčky v reprezentačnom drese Patrícia Mária Dzurinová a Michaela Hana Hajniková, ktorá si so svojimi spoluhráčkami z juniorskej reprezentácie vybojovala postup do TOP kategórie Majstrovstiev sveta žien do 18 rokov. „Pre Michalovce je podujatie odmenou za ich prácu pre dievčenský a ženský hokej. Tréneri v tamojšom klube sa venujú dievčatám dlhodobo a dobre už od prípraviek,konštatuje Kožanová. Odchovankyňou michalovského hokeja je aj ďalšia reprezentantka Lenka Čurmová – prvá Slovenka pôsobiaca v zámorskej ženskej hokejovej lige NWHL. „V Michalovciach máme dobrú liaheň kvalitných hokejistiek, aj preto padla voľba na toto mesto. Tiež veríme, že aj návštevnosť na tribúnach bude adekvátna tomuto podujatiu,“ uviedol Branislav Uličný zodpovedný za organizáciu Turnaja 6 krajín v Michalovciach. Po nedávnej rekonštrukcii ponúka zimný štadión dokonalé zázemie pre podujatie – dostatok kabín pre všetkých účastníkov turnaja a komfort pre návštevníkov. Vstup pre divákov bude na všetky zápasy podujatia voľný.

 

Dobrá príprava na šampionát

Ženská reprezentácia odohrá na turnaji štyri zápasy v priebehu štyroch dní, čím bude kopírovať program, aký čaká na národný tím na aprílových majstrovstvách sveta D1A vo Francúzsku. „Simuluje to vlastne počet zápasov na šampionáte. Jedno zo stretnutí – proti Číne – bude ale nesúťažné a nezapočítava sa do tabuľky,hovorí Kožanová. Zápas s Čínou, účastníkom MS divízie 1, skupiny B, tak bude mať exhibičný charakter a odohrá sa neďalekom Vranove nad Topľou. V minulosti sa turnaj organizoval pre štyri mužstvá na základe dohody medzi Slovenskom, Maďarskom, Nórskom a Francúzskom. Vlani v novembri sa na základe požiadavky z Číny a Dánska rozšíril v tomto termíne na šiestich účastníkov. Slovenský zväz ľadového hokeja zabezpečuje ubytovanie, stravu a ľadovú plochu na tréningy a zápasovú réžiu pre všetkých účastníkov podujatia. „Ide o šesť tímov, v ktorých je zhruba 22 hráčok a približne 10 členov realizačného tímu. Okrem toho zabezpečujeme bezpečnostné náležitosti v zmysle platnej legislatívy Slovenskej Republiky, ktoré si organizovanie takejto akcie vyžaduje,dodal Branislav Uličný.

 

 

Program Turnaja 6 krajín v Michalovciach (od 6. do 9. novembra 2019)

Streda 6.11.2019

Maďarsko – Čína (16:00)

Slovensko – Francúzsko (19:00)

 

Štvrtok 7.11.2019

Dánsko – Čína (16:00)

Nórsko – Slovensko (19:00)

 

Piatok 8.11.2019

Slovensko – Čína (16:00) – vo Vranove nad Topľou

Nórsko – Francúzsko (16:00)

Maďarsko – Dánsko (19:00)

 

Sobota 9.11.2019

A3 – B3 (12:00)

A2 – B2 (15:30)

A1 – B1 (19:00)


Ďalšie články