Martinčania do I. ligy pod hlavičkou nového klubu

MARTIN 25. júna (SITA) - Pred rokom prešiel hokej v meste Martin akousi klinickou smrťou, z ktorej sa pomaly spamätáva a po jednej sezóne v tretej najvyššej súťaži sa v Turci bude hrať v ročníku 2018/2019 prvá liga.

Kým ostatný rok hrali miestni muži pod hlavičkou ženského MHK-Martin. Po novom to bude už zastrešenie nového HK Martin. Hokejisti v modro-bielej kombinácii budú bojovať o návrat Martina do najvyššej domácej súťaže, v ktorej absolvoval dlhých 22 sezón. Do štruktúr aj na ľad sa vrátilo viacero odchovancov miestneho hokeja.

"Máme za sebou rok trvajúce turbulentné obdobie. Hľadali sme formu, akou naše ciele naplniť. Reštartovali sme mužský hokej, na základe dohody sme založili občianske združenie, ktoré ho bude zastrešovať," povedal predseda správnej rady klubu Dušan Laššák na pondelkovej tlačovej konferencii. "Máme rozpracovaný rozpočet, z tohto diania nemôžeme vynechať mesto. Rokujeme aj s podnikateľmi v meste, detaily ešte nemôžeme prezradiť," pokračoval.

"Základnou filozofiou bolo osloviť hráčov, korí sa naučili hrať hokej v Martine," ozrejmil riaditeľ klubu Milan Murček. Na drobné to rozmenil tréner martinského družstva Róbert Spišák: "V našom tíme dostane veľký priestor mladosť, no opierať sa budeme aj o skúsenejších hokejistov ako Jaroslav Markovič či Ján Tabaček."

Okrem spomenutého Jána Tabačka, ktorý sa stal podpredsedom správnej rady a športovým riaditeľom, a Jaroslava Markoviča, po novom aj kondičného trénera v martinskom klube, sa na chode klubu bude podieľať aj majster sveta z Göteborgu Radovan Somík, teraz ako asistent hlavného trénera.