Liptovský Mikuláš povedie Turek s asistentom Paukovčekom

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ (SZĽH) – Tipsportligový klub MHK 32 Liptovský Mikuláš povedie nový trénerský tandem. Antona Tomka strieda na poste šéfa striedky Josef Turek, naposledy hlavný kormidelník Detvy. Asistovať mu bude Pavel Paukovček. 

Liptáci oznámili mená novej trénerskej dvojice vo štvrtok prostredníctvom krátkeho komuniké na svojom oficiálnom webe. Štyridsaťosemročný Josef Turek viedol Detvu dve a pol sezóny, pričom v ročníku 2018/19 ju doviedol k premiérovej účasti v extraligovom play-off. Predtým na Slovensku trénoval aj Duklu Trenčín, HKM Zvolen, HK 36 Skalicu či juniorský tím Slovana Bratislava. V Česku viedol Třinec a Chomutov, asistoval na striedačke Zlína. Pred podpisom zmluvy v Liptove viedol rokovania o predĺžení spolupráce aj s majiteľom Detvy Róbertom Ľuptákom, k vzájomnej dohode však nedošlo. Na trénerskú stoličkou pod Poľanou namiesto Tureka zasadol Ernest Bokroš. 

Pavel Paukovček, rodák z Liptovského Mikuláša, sa k trénovaniu v materskom klubu vráti po necelých dvoch rokoch. Od začiatku sezóny 2018/19 viedol Žilinu, no v novembri 2018 v klube skončil. Minulý ročník začal ako asistent Františka Štolca v Poprade, vo funkcii ho však tiež nedokončil.