Líder z dvoch uhlov pohľadu

MARTIN (SZĽH) – Kritika na adresu vedenia klubu a výčitky k smerom k príprave tímu pre ďalšiu sezónu, no veľké prekvapenie pri pohľade do tabuľky. Dlhoročnú hokejovú baštu z Turca fanúšikovia vopred odpisovali. Avšak hráči Martina, ktorých výkony nemôžu diváci sledovať priamo z tribúny, sa snažia vyvrátiť akékoľvek pochybnosti.

Nie je možné objektívne posúdiť túto sezónu, pretože nie každý má rovnaký počet odohraných stretnutí na svojom konte. Martin nastúpil v štyroch kolách, z ktorých si odniesol výbornú štatistiku. Bývalý extraligový klub ešte ani raz neprehral. Stopercentná úspešnosť pochopiteľne teší, ale tréner Miroslav Mosnár má na to dvojaký pohľad. „V súčasnosti sa to ťažko hodnotí, keďže sa nachádzame v zlej dobe. Samozrejme, máme peknú bilanciu a trikrát sme hrali na vlastnom ľade, ale skutočne sa to nedá ideálne zhodnotiť. V každom prípade sa netajíme tým, že nás prvé miesto teší,“ uviedol martinský lodivod na margo skvelého vstupu do sezóny.

Naši funkcionári sa veľmi snažia, aby podmienky v klube boli čo najlepšie. MIROSLAV MOSNÁR

Martinčania pritom v júni tohto roka vyslovili vetu, podľa ktorej hrozilo, že sa niekdajšia obľúbená značka extraligy takpovediac prepne na poloamatérsky stupeň. Dosiahnuté výsledky to pravdepodobne vyvracajú. „Nikdy som o tom nepočul. Môžem však prezradiť, že sa naši funkcionári veľmi snažia, aby podmienky v klube boli čo najlepšie. To je všetko, čo k tomu viem povedať,“ podotkol Mosnár.

Ako však vznikla zatiaľ spanilá cesta Martinčanov na čelo? O všetko sa postarali víťazstvá so SR 18, Dubnicou, Trnavou a naposledy Skalicou, aj keď v meraní síl so Záhorákmi to už bolo viac-menej na hrane. Hostí nakoniec definitívne zlomili góly Murčeka na 5:4 a gólovú poistku pridal pri dvojnásobnej početnej výhode Jakub Burzík. „Skalici patrilo úvodných desať minút prvej tretiny, kde nás korčuliarsky prevýšila. Moji zverenci boli ako keby zaspatí. V kabíne som im dôraznejšie dohovoril, že takto nemôže vyzerať hra na domácom klzisku. Dali si povedať, ale urobili sme nejaké chyby. Jedna z nich sa zrodila pri výmene brankára, kde sme nevyhodili dostatočne puk. Nakoniec sme vyhrali a myslím si, že nám k tomu pomohli presilovky,“ správne podčiarkol štvrté víťazstvo Martina tréner Mosnár, pretože mužstvo zo siedmich presilových hier strelilo tri góly.

Vicemajster SHL z roku 2019 pred aktuálnym ročníkom stavil na osvedčeného brankára Branislava Bernáta, ktorému v prípravných zápasoch kryl chrbát a v jednom prípade vychytal triumf nad Liptovským Mikulášom iba 18-ročný odchovanec Pavol Maťovčík. Toto duo doplnil skúsenejší Christián Pavlas. „Obaja sa poznáme z Nových Zámkov. Okrem toho mu martinské prostredie nie je cudzie, pretože v klube chytal asi pred troma rokmi. Chceli sme mať k dispozícii vyrovnaných gólmanov, preto sme tento post rozšírili. Bernát chytá výborne, no niekedy má svoje chvíľky. Najbližšie hráme v Spišskej Novej Vsi a možno budeme uvažovať nad nominovaním Pavlasa,“ doplnil Miroslav Mosnár.