Laco splatil dôveru víťazstvom, od štvrtka proti Levu


Ján Laco Foto SITAJán Laco v akcii.


 

BRATISLAVA (SZĽH, štu) – Hráči Donbassu Doneck to nemali pred siedmym zápasom v štvrťfinále Západnej konferencie KHL ľahké. Vedenie súťaže im zatrhlo kvôli nepokojnej situácii na Kryme odohrať rozhodujúce stretnutie v aréne Družba, a tak vedenie klubu zvolilo za miesto dejiska bratislavskú Slovnaft arénu. Tá im priniesla šťastie, keďže ukrajinský tím so slovenským brankárom Jánom Lacom aj obrancom Petrom Podhradským zdolali Dinamo Riga 3:1 a v semifinále vyzvú český Lev Praha.

Tím vedený koučom Andrejom Nazarovom držal vývoj zápasu po celý čas v rukách. „Vytvorili sme si náskok a mali ho v moci. Potom sme ale inkasovali a hrali nezmyselne. Našťastie sme si vedenie až do konca duelu udržali. Určite sme chceli hrať na domácej pôde, ale nemohli sme to už ovplyvniť. Pripravili sme sa naň najlepšie, ako sme vedeli. Bol to siedmy duel a potrebovali sme ho vyhrať. Prostredie už v tomto prípade nemohlo hrať žiadnu úlohu. Hralo sa totiž o všetko,“ povedal Ján Laco pre hockeyslovakia.sk.

Slovenský reprezentant neprežíval v základnej časti ľahké chvíle, keďže odchytal len 14 duelov a väčšinou sa pozeral na umenie Michaela Leightona zo striedačky. Teraz sa však karta obracia a štyri duely zo siedmich odchytal v doneckej bránke rodák z Liptovského Mikuláša. „Som v prvom rade rád, že som dostal dôveru na siedmy zápas a trénera Nazarova nesklamal. Čo sa bude diať ďalej, uvidíme. Samozrejme, chcel by som, aby som v bránke vydržal v play-off čo najdlhšie,“ pokračoval 32-ročný gólman.

Vo štvrtok sa začína semifinálová séria, v ktorej Doneck nastúpi proti Levu Praha. „Čaká nás iný a náročnejší súper. Je isté, že to bude veľmi zaujímavá séria,“ dodal Laco.

V utorok vedenie KHL oznámilo, že Donbass nebude môcť odohrať svoje duely vo svojej aréne, a tak je možné, že Doneck si rozloží aj z hľadiska logistiky svoj stan v Bratislave. „Na to, že v Bratislave hrali dve cudzie mužstvá, bola atmosféra fantastická. Ďakujeme aj svojim fanúšikom, že nás prišli povzbudiť a rovnako aj tým bratislavským. Boli výborní,“ zakončil Ján Laco.

 

JÁN LACO V PLAY-OFF 2013/14

ZÁPASY   4

VÍŤAZSTVÁ 2

PREHRY   1

PRIEMER INKASOVANÝCH GÓLOV  1,82

ÚSPEŠNOST ZÁSAHOV  92,3%