Kvalifikácia-ZOH: Slovenky tlak nezviera, proti Švédkam idú odhodlane za svojím cieľom

LULEA (SZĽH) – Úvodné buly prvého slovenského vystúpenia na finálovom turnaji olympijskej kvalifikácie proti Švédkam (vo štvrtok od 19.00 h naživo na Olympijskom kanáli) sa neúprosne blíži. Dievčatá pod vedením trénera Tomáša Segíňa pracovali v tréningu dôsledne a na zápas sa tešia. Psychika sa s nimi zatiaľ nezahráva, hoci tušia, že s blížiacim sa prvým vhadzovaním bude adrenalín v tele stúpať.

„Tlak zatiaľ necítim, ale som si istá, že správna nervozita príde. Bez toho by to ani nebolo ono,“ vraví obrankyňa Lenka Čurmová pred prvým slovenským vystúpením na vrcholnom podujatí kalendárneho roka 2021 pre slovenský ženský hokej.

Slovenky už doma v Bratislave absolvovali viacero energických tréningov, v ktorých dievčatá potvrdili nielen ideálne nasadenie, ale aj správne nastavenie na kvalifikačný turnaj. Na všetko z pozície najskúsenejšej hráčky dozerala Nicol Lucák Čupková, útočníčka ruského klubu Agidel Ufa, ktorá počas kempu oslávila 29. narodeniny. Slovenská kapitánka už mala možnosť zahrať na zimných olympijských hrách vo Vancouveri 2010. Teraz je pripravená pobiť sa s novou generáciou mladých spoluhráčok o ďalšiu účasť pod piatimi kruhmi.

Lucák Čupková vie, že ak si chcú Slovenky udržať šancu na zisk jedinej voľnej miestenky do Pekingu, musia vo štvrtok od 19.00 eliminovať domáce Švédky, najväčšie favoritky turnaja v Lulee. „Švédky budú hrať aktívne. Určite budú chcieť dať prvý gól a vypracovať si vedenie. My sa zaoberáme na tréningu taktickými záležitosťami. Verím, že sa dobre pripravíme. Snažíme sa podávať aj v tréningoch nadštandardný výkon. V tíme panuje pohoda. Všetky dievčatá si uvedomujú, že už sa nachádzajú v dejisku turnaja a vedia, čo ich čaká. Príprava vo Švédsku je veľmi seriózna. Nervozita možno príde, ale verím, že zabojujeme a odohráme kvalitný zápas,“ želá si skúsená útočníčka a kapitánka slovenského výberu.  

Hlavný tréner Tomáš Segíň dúfa, že na dievčatá bude v najbližších hodinách „sadať“ zdravá hokejová nervozita a s ňou i odhodlanie pobiť o výsledok, ktorý udrží jeho zverenky v hre o olympijskú miestenku do konca turnaja. „Prišli sme sem robiť si svoju robotu. Ja osobne tlak nepociťujem, hoci viem, že v malej forme na mňa doľahne pred zápasom. Zrejme aj na dievčatá, ale som si istý, že po prvom striedaní z nich opadne a urobíme to, prečo sme sem prišli. To znamená vyhrať prvý duel,“ odhodlane povedal hlavný kouč ženskej reprezentácie.


Fotogaléria

Ďalšie články