Košarišťan sa vracia do Košíc. Teší sa na známe prostredie i silný tím

Len pred pár dňami sme sa s brankárom Andrejom Košarišťanom zhovárali o jeho prestupe z Kladna do Mladej Boleslavi a už je všetko inak. Novú sezónu neotvorí v meste automobilov, ale v dôverne známom prostredí Steel arény.

„V Boleslavi nastala taká situácia, že by som pravdepodobne nedostával až toľko príležitostí v bránke. Košice mali eminentný záujem a v mojom českom klube súhlasili s ročným hosťovaním. Zbehlo sa to teda veľmi rýchlo a som teda v Košiciach,“ okomentoval nečakanú zmenu pôsobiska 27-ročný rodák z Dolného Kubína.

Košarišťan si obliekal košický dres v predčasne ukončenej sezóne 2019/2020. V 42 zápasoch dosiahol 93,4-percentnú úspešnosť zásahov, priemer 1,81 inkasovaného gólu na zápas a 5-krát vychytal čisté konto. Aj po návrate na východ Slovenska by mal plniť rolu jednotky tímu.

„Mužstvo vyzerá veľmi dobre. Verím, že začneme tam, kde sme skončili v čase môjho odchodu. Vtedy nás zastavila korona, ale teraz sa to opäť buduje. Z mien, ktoré majú prísť viem, že to bude silný tím s charakterom,“ naznačil Košarišťan.

Hoci však pôsobil v Košiciach relatívne nedávno, v klube sa od jeho odchodu zmenilo pomerene veľa. Nový je športový manažér Gabriel Spilar, noví sú aj tréneri Kalle Kaskinen s Timom Saarikoskim.

„Hovoril som s Gabim Spilarom a hovoril mi o kvalitách i skúsenostiach trénerov. Verím, že budeme hrať moderný hokej, ktorý sa bude páčiť. Snáď nám pomôžu svojimi skúsenosťami a dovedú nás k úspechu,“ zaželal si brankár s reprezentačnými skúsenosťami.

Po návrate by mohol oprášiť aj svoju bývalú košickú masku. „Prilbu som vtedy odovzdal a tuším ju posunuli juniorom. Odvtedy sa navyše zmenili aj klubové farby a pripravím teda niečo nové,“ pousmial sa Andrej Košarišťan. So svojimi staronovými i novými spoluhráčmi by sa mal stretnúť počas júlového sústredenia vo Vysokých Tatrách. „Ak to vyjde, tak to bude určite dobrá vec. Veľmi sa teším na nových spoluhráčov. Potrebujeme sa spoznať a potom sa pustíme do práce.“

Košarišťan je tretí hráč, ktorého košický klub potvrdil pre sezónu 2021/2022. Zmluvu predĺžil kapitán Michal Chovan a novou akvizíciou sa stal kanadský obranca Kevin Tansey.