Kongres SZĽH - predkladanie kandidátov do volených funkcií

Oznamujeme členom SZĽH, že dňa 18.03.2022 sa bude v Bratislave v hoteli NH Bratislava Gate One  konať zasadnutie Kongresu SZĽH. 

Vzhľadom k tomu, že predmetný Kongres SZĽH bude aj volebným Kongresom, informujeme členov SZĽH, že v súlade so Stanovami SZĽH môžu predkladať svoje návrhy na kandidátov do volených funkcií v zmysle bodu 3.2.12. Stanov SZĽH najneskôr do 03.03.2022 do 23:59 hod., a to elektronicky na e-mailovú  adresu: volby@szlh.sk, kde v predmete e-mailu uvediete: Voľby 2022.

Kongres SZĽH bude voliť:

  • prezidenta SZĽH
  • 8 členov Výkonného výboru SZĽH, z toho 1 člena ako zástupcu športovcov
  • predsedu Disciplinárnej komisie SZĽH 
  • podpredsedu Disciplinárnej komisie SZĽH 
  • predsedu Volebnej komisie SZĽH
  • 5 členov Volebnej komisie SZĽH

Dovoľujeme si Vás upozorniť na to, že navrhnutí kandidáti musia spĺňať podmienku bezúhonnosti v zmysle § 7 Zákona č. 440/2015 Z. z. o športe v platnom znení.

Taktiež pripomíname, že v prípade predsedu a podpredsedu Disciplinárnej komisie SZĽH navrhnutí kandidáti musia spĺňať podmienku ukončenia vysokoškolského vzdelania druhého stupňa v študijnom odbore právo alebo vysokoškolského vzdelania tretieho stupňa v niektorom zo študijných odborov v podskupine študijných odborov právo získané na vysokej škole v Slovenskej  republike alebo  vzdelanie získané v zahraničí, ktoré je takému vzdelaniu svojím rozsahom a obsahom rovnocenné, alebo namiesto dosiahnutého vzdelania preukázať aspoň 10 ročnú prax v hokeji ako hráč alebo 10 ročnú prax v riadení, organizovaní alebo správe hokeja. Splnenie podmienky vzdelania sa preukazuje dokladom o vzdelaní a splnenie podmienky o praxi potvrdením o praxi.

Rovnako si dovoľujeme uviesť, že v súlade s bodom 10.1.2 písm. b) Stanov SZĽH nové štvorročné funkčné obdobie členov orgánov SZĽH zvolených na Kongrese SZĽH dňa 18.03.2022 začne plynúť dňom 27.06.2022.