Kaufland Cup: Proti Bielorusom v bránke Košarišťan

POPRAD (SZĽH) – Slovenská hokejová reprezentácia nastúpi na úvodný súboj v rámci Kaufland Cupu v Poprade proti Bielorusku v bránke s Andrejom Košarišťanom. Košický brankár zaknihuje šiesty štart v národnom tíme.

S kapitánskym céčkom na drese vykorčuľuje na ľad popradského zimného štadióna reprezentačný rekordér Dominik Graňák. Proti Bielorusku odohrá 193. duel v národnom tíme. Jeho asistentmi sú Peter Čerešňák a Tomáš Marcinko. Elitnú útočnú formáciu vedie center Michal Krištof, na krídlach má Marcela Haščáka a Michala Chovana.

Slovenskí hokejisti nastúpia proti Bielorusku, ktoré sa po ročnej prestávke opäť predstaví v elitnej kategórii MS na šampionáte vo Švajčiarsku, na 35. vzájomný duel s histórii. So súperom majú pozitívnu bilanciu. Z doterajších 34 súbojov 20 vyhrali, jeden remizovali v čase, keď ešte nerozhodný výsledok po 60-tich minútach zostával v platnosti, a trinásť prehrali. Naši majú s Bielorusmi aktívne skóre 94:67.

Zostava SR proti Bielorusku:

Košarišťan - Čerešňák, Graňák, Martin Chovan, Gernát, Štajnoch, Rosandič, Ďaloga, Koch - Marcel Haščák, Krištof, Michal Chovan - J. Sukeľ, Marcinko, Zuzin - Rapáč, Kollár, Pospíšil - Paulovič, Zigo, Lamper.