Sukeľ potvrdil formu: "Teraz ma hokej naozaj baví"

POPRAD - Najskôr výmena z posledného tímu k favoritovi ligy, potom opätovná nominácia do reprezentácie a napokon aj prvý gól v najcennejšom drese. Hokejový útočník Jakub Sukeľ zažíva mimoriadne príjemné obdobie kariéry.

Do výberu na popradský Kaufland Cup sa dostal až dodatočne po výpadku viacerých útočníkov a už po 60 sekundách prvého zápasu proti Bielorusku (4:3) ukázal prečo. Akciu so spoluhráčmi z útoku Petrom Zuzinom a Tomášom Marcinkom zakončil prvým gólom v reprezentácii.

Potreboval naň štyri zápasy. "Je to veľmi príjemný pocit. Zvlášť, keď sa mi to podarilo prakticky doma. Do Popradu ma prišla pozrieť aj rodina a je o to krajšie, že sa mi to podarilo práve tu. Strelil som ho v úvode zápasu, a to sa potom hrá lepšie po celý zápas," priznal.

Jakub Sukeľ: "Momentálne ma hokej veľmi baví. Teším sa, že sa posúvam vpred."

Jeho formáciu s Petrom Zuzinom a Tomášom Marcinkom bolo v zápase vidieť, v obrane Bielorusov viackrát urobili "prievan". "Hralo sa mi výborne aj vďaka spoluhráčom z útoku. So 'Zuzom' i Tomášom sa nám darilo byť dlho s pukom v útočnom pásme, mali sme aj viacero šancí. Škoda, mohli sme dať aj viac gólov."

Sukeľ zamieril v polovici januára z Liptovského Mikuláša, ktorý je posledný v tabuľke najvyššej slovenskej súťaže, do HC Košice, ktorý patrí k favoritom na titul. V silnej konkurencii sa nestratil a počas šiestich zápasov za "oceliarov" získal už päť kanadských bodov za tri góly a dve asistencie.

Hernú pohodu, ktorá ho doviedla aj do tímu trénera Craiga Ramsayho, potvrdil premiérovým gólom v reprezentácii. "Momentálne ma hokej veľmi baví. Teším sa, že sa posúvam vpred," poznamenal.