Kalendár šampionátov v sezóne 2014/15 je známy, Slovenky odohrajú turnaj o postup v Číne

MINSK - Medzinárodná hokejová federácia (IIHF) zorganizuje v budúcej sezóne 2014/15 celkovo 28 turnajov majstrovstiev sveta. Elitných šestnásť krajín sa stretne od 1. do 17. mája v Prahe a Ostrave. IIHF v piatok na kongrese v bieloruskom Minsku rozhodla, že o postup do najvyššej kategórie sa bude bojovať od 18. do 24. apríla v Donecku. V ukrajinskom meste privítajú hostitelia Taliansko, Kazachstan, Japonsko, Maďarsko a Poľsko. Turnaj B-skupiny I. divízie MS sa uskutoční od 13. do 19. apríla v holandskom Eindhovene.

Majstrovstvá sveta do 20 rokov budú od 26. decembra do 5. januára v Montreale a Toronte. Slováci budú na šampionáte hrať v A-skupine, ich súpermi budú Fíni, Kanaďania, Američania a Nemci. Švajčiari v piatok potvrdili, že šampionát do 18 rokov usporiadajú od 16. do 26. apríla v Zugu a Luzerne. Mladí Slováci na turnaji budú hrať v A-skupine s Američanmi, Švédmi, Rusmi a Nemcami.

Majstrovstvá sveta žien sa uskutočnia vo švédskom Malmö od 28. marca do 4. apríla. Slovenské hokejistky sa pokúsia o návrat do A-skupiny I. divízie MS od 6. do 12. apríla v Pekingu v konkurencii Číny, Maďarska, Holandska, KĽDR a Talianska.