Impozantný úvod Záborského. Strieľa góly, Poprad víťazí

V príprave sa popradskí hokejisti trápili, no v jej závere angažovalo vedenie Tomáša Záborského. Medzinárodne ostrieľaný kanonier dodal tímu „kamzíkov“ potrebnú ofenzívnu efektivitu a v úvodných troch extraligových dueloch pomohol tímu štyrmi gólmi a dvoma asistenciami k zisku dvoch víťazstiev.

„Musím zaklopať na drevo – zatiaľ je to fajn. Je to však iba začiatok sezóny a je treba byť skromný. Pracovať od zápasu k zápasu a najdôležitejšie sú víťazstvá tímu. Ideme krok po kroku a chceme sa škriabať hore,“ okomentoval vydarený vstup do sezóny 34-ročný trenčiansky odchovanec.

Po domácom triumfe nad Nitrou pricestovali Popradčania do Prešova s jasným cieľom. Ich sebavedomie zvyšoval fakt, že práve proti tomuto súperovi zaznamenali svoje jediné dve víťazstvá v príprave. Zverenci trénera Martina Hrnčára síce inkasovali ako prví, no v druhej tretine im stačili na strelenie troch gólov iba štyri minúty.

„Tam sme dali úplný valec. Strelili sme tri góly a mohlo byť ich aj viac. Mohli sme mať pokoj v tretej tretine. Takto sme museli drieť dokonca, ale našťastie nás opäť podržal výborný brankár Peters,“ pokračoval Záborský, na ktorého nadviazal strelec víťazného gólu Samuel Mlynarovič. „Víťazstvo sa rodilo ťažko, ale musím to hodnotiť pozitívne. Chceli sme tri body a tie máme.“

Bojovní Prešovčania dokázali rivala spod Tatier prestrieľať v pomere 37:34, v 49. minúte znížili presilovkovým gólom Maxa Gerlacha a v polovici 55. minúty dostali k dispozícii dvojminútovú presilovú hru o dvoch hráčov.

„Škoda, že sme to nedotiahli k bodom. Nemyslím si, že by sme boli horším tímom. Mrzia tie tri góly z druhej tretiny, ale aj nepremenené šance a presilovka piatich proti trom. To musí byť gól,“ uvedomuje si útočník HC 21 Jakub Žilka.

„Toto sa nám nesmie stávať,“ zareagoval na vylúčenia zo záveru zápasu Mlynarovič. „Všetci sa však poddali tímu a ubojovali sme to. Či už tam mal pekné zákroky Peters, alebo blokoval strely Kotvan. Uhrali sme to aj skúsenosťami, ale na vylúčenia si musíme dávať pozor.

Podľa Tomáša Záborského predstavuje komplikovaný záver cenné poučenie. „Pokiaľ budeme hrať disciplinovane našu hru, tak budeme veľmi nebezpeční. My musíme kontrolovať hru a nie prenechať iniciatívu súperom. Podstatné však je, že sme napokon vyhrali. Bol to ťažký zápas. Máme nejaké zranenia a choroby a zostava sa tak ráno zmenila. V úvode sme nevyužili presilovky, ale v druhej tretine sme výborne zareagovali na inkasovaný gól. Škoda záveru. Stále si hovoríme, že musíme odohrať 60 dobrých minút, ale v každom zápase je to iba 40 či 45 minút. Ak to zvládneme lepšie, tak sa nám bude ľahšie dýchať.“

K ľahšiemu dýchaniu určite napomôžu aj dve víťazstvá v rade. Obzvlášť po náročnej príprave.

„Vymenili sa tri štvrtiny kádra a príprava nám nevyšla. Úvod sezóny je však dobrý a verím tomu, že to bude ešte lepšie. Chceme víťaziť a v tabuľke sa posúvať hore,“ dodal Samuel Mlynarovič.


Prehľad zápasu

2
Góly Góly
3
37 (5,41 %)
Strely na bránu Strely na bránu
34 (8,82 %)
31 (91,18 %)
Zákroky Zákroky
35 (94,59 %)
2/6 (33,33 %)
Presilové hry Presilové hry
1/4 (25,00 %)
3/4 (75,00 %)
Oslabenia Oslabenia
4/6 (66,67 %)
0/0 (0,00 %)
Vhadzovania Vhadzovania
0/0 (0,00 %)
Kompletný prehľad zápasu

Priebeh zápasu

1. tretina
2. tretina
+ 30,67,74,44,88,71 / - 31,17,5,24,81
  • 26:12
  • 1:2
  • PH1
+ 30,14,25,28,6,74 / - 31,18,29,39,28,23
  • 26:38
  • 1:3
3. tretina
Zápas sa skončil
Kompletný priebeh zápasu